KARACA ''FETHİYE, SAHİPSİZ ŞEHİR DEĞİL''

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP İlçe Teşkilatındaki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada ismini söylemeden Saatcı dönemini eleştirdi.

  • 3261
KARACA ''FETHİYE, SAHİPSİZ ŞEHİR DEĞİL''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, partisinin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Fethiye belediyesinin içinde bulunduğu durum ile ilgili olarak sert ifadeler kullandı. 2 aylık dönemde belediyede yerleşmiş bir sistemin olmadığını gördüğünü ifade eden Belediye Başkanı Alim Karaca, belediye mülklerinin yandaşlara peşkeş çekildiğini, belediyeye bir sistem yerleştirilmediğini, sahil bandındaki seyyarların kaldırılması sırasında kendi partisinden gelen sosyal medya eleştirilerinin yanlış olduğunu ifade etti. Karaca, parti ilçe teşkilatındaki konuşmasında; önce seçim dönemini hatırlattı. Karaca, ''Zorlu bir seçim süreci içerisinden geçtik. Gerçekten aday olduğumda biz bu belediyeyi çok çalışarak alacağız demiştim. Hatırlarsanız, CHP içinde muhalif olan bütün grupları bir araya getirerek CHP olarak 25 yıl sonra bu belediyeyi kazandık. Asıl olan bundan sonra 5 yıl içinde başarılı olmak zorundayız. Başarılı olacağımızdan da hiç şüpheniz olmasın. Bir gün bile tatil yapmadan yılın 365 günü çalışacağım. Belediyedeki değişiklikleri, yapılan çalışmaları göreceksiniz. Şeffaf bir belediyeciliği sosyal demokrat bir belediyeciliğin nasıl yapıldığını ispatlayacağız.Belediye meclisindeki arkadaşlarımızla yoğun bir tempo harcamaktayız.Ziyaret edemediğimiz mahalle ve dostlarımızı ziyaret edeceğiz. Seçimin ardından 2 ayda 30-40 bin kişi ziyaretimize geldi. Sabah erkenden koşturmaya başlıyorum. Bazı arkadaşlar tepki gösteriyor ama iftar çadırlarımızda binlerce vatandaşımızla buluşup sorunlarını dinleme fırsatı bulduk. Saat 19:30'a kadar belediyede çalıştıktan sonra belediyemeclis üyelerimizle o mahallelere gidip iftarlarımızı mahalle sakinlerimizle açtık. Bayramdan sonra örgütümüz ve milletvekillerimiz ile mahallelerimizi yine tarayacağız. Sorunlarını alacağız'' dedi.
''SİSTEM YOK''

Başkan Karaca, halktan kopmayacaklarını, hep halkın içinde olacaklarını ifade ederek; ''Ne kadar hizmet yaparsanız yapın, halktan kopuk olduğunuz sürece başarılı olma şansımız yok. Kendime söz verdim. Her gün belediyeden çıkıp10 esnafa uğrayıp elini sıkıyorum. 6 aylık süreçte belediyede büyük bir başıboşluk oluşmuş. Fethiye Belediyesinde sistem yok. Sistemi yerleştirebilmek için tam 2 aydır mücadele veriyoruz. Personelin nerede olduğu belli değil. Araçların nerede olduğu, kimin ne yaptığı belli değil. Personeli tanımak için cipli yüz taramalı kartlar çıkardık. Şu an itibariyle hangi personel hangi dakika görev yapıyor, hepsini görebiliyoruz. Belediyede 200'ün üzerinde araç var. Biz araçların nerede olduğunu görebilmek için araç takip sistemleri oluşturduk. Dakika dakika hepsini izliyoruz'' dedi.
''BASIN-MEDYA SIKINTISI''
Karaca, belediyenin basın ve sosyal medyası ile ilgili de bir takım sıkıntıların bulunduğunu söyledi. Karaca; ''Basın ve sosyal medya ile bir takım sıkıntılar var. Önümüzdeki günlerde ona yönelik bir takım çalışmalarımız olacak. Bu bölümü de düzelteceğiz'' dedi.
''BELEDİYE MÜLKLERİ YANDAŞLARA VERİLMİŞ''
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, belediye mülklerinin yandaşlara verildiğini de ifade ederek; ''Geçmiş dönemde sizleri rahatsız eden belediyenin birçok mülkünün belediye yönetimi tarafından kendi yandaşlarına verildiğini biliyoruz. Fethiye ve Göcek'te de bulunan belediye mülkleri için yeminli mali müşavirler ve müfettişlerimiz tarafından rapor hazırlattırıyorum. Hukukçularımız ile ne yapabiliriz şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. Maalesef, bakıyoruz, belediyede birçok yerde belediye başkan yardımcılarına bu mekanlar verilmiş ve halkın şu anda oralara girmesi engelleniyor. O insanlar oradan kovuluyor. Bu insanlarla mücadelemizi hukuk çerçevesinde vereceğiz. Hiç bir zaman şunu unutmasınlar, CHP'li bir belediye olarak halkımız için onlar ne kadar verirse versin, sizlere yönelik bu tür tesisleri iki kat daha fazla açarak, daha ekonomik hizmetlere sunacağız'' dedi.
''SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMAYIN''
Başkan Karaca, bazı CHP'lilerin gelişi güzel duydukları konuları hemen sosyal medyadan paylaşıp, eleştirmeye başladığını, bunun yanlış olduğunu ifade etti. Karaca, ''Kapım sonuna kadar açık. Gelin, önce bana sorun. Ondan sonra dilediğinizi yapabilirsiniz'' dedi. Karaca; ''Belediye ile ilgili aklınıza ne geliyorsa lütfen bunları sosyal medyada paylaşmayın. Gelin, önce benimle paylaşın. Kapım her zaman açık. Gelen herkes görüşebiliyor. Doğrusunu bizden öğrenin. Yanlışım varsa biz öz eleştiriye açığız. Ondan sonra dilediğinizce paylaşım yapın'' dedi.

''İHANET YAPILDI''
Karaca, imar barışı ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunup, zabıta ile birlikte Kayaköy, Faralya ve Göcek bölgesinde nöbet tuttuklarını anlattı. Karaca; ''İmar barışı ile ilgili olarak Fethiye'ye gerçekten bir ihanet yapıldı. Resmen her yer kaçak inşaatla doldu. Biz belediye olarak topyekun zabıta birimimizle mücadele veriyoruz. Ama Fethiye geniş bir coğrafya olduğu için Kayaköy, Faralya ve Göcek'te kaçak inşaatlara karşı zabıta birimimiz ile nöbet tutmaya başladık. Her yerde topyekunranta karşı mücadele veriyoruz. 31 Mart 2017'den önce yapılan kaçak inşaatların hepsine yapı kullanım belgesi almışlar. Belediye Başkanı olarak bunlar için yasal yapılabilecek bir şeyimiz yok. Sahil bandında da birtakım tadilatlar var. Bunların pek çoğunun yapı kayıt belgeleri alınmış. Buralara yapılabilecek yine hiç bir şey yok'' dedi.
''FETHİYE, SAHİPSİZ ŞEHİR DEĞİL''
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, sahildeki seyyar satıcıların kaldırılması ile ilgili olarak partisinden de yapılan eleştiriler için de bilgilendirmede bulundu. Karaca; ''Sahildeki seyyar satıcıların hepsini kaldırdık. Bunlarda hijyen yoktu. Turizm bölgesine her gelen bir tezgah kuruyor. Naylon ile çevirmiş, gelişi güzel şekilde yapılmış. Oysa burası turizm bölgesi. Burası sahipsiz bir şehir değil ki...Halkın sağlığını düşünmemiz lazım. Bunları kaldırdım. Kaldırırken kimler aramadı ki? Göcek'te yine benzer konuda devletin en üst amirleri beni arıyor. Midyeciyi 'başkan bey kaldırmayın, buraya koyalım' diyorlar. Devletin en üst mertebesindeki amir bunu diyebilir mi? İşte ben, Fethiye'nin güzelliği için bunlara direnmeye devam edeceğim. Ranta direnerek bu 5 yıllık süreci tamamlayacağız. Belediye ile ilgili şahsıma yönelik bir kuruşluk menfaat sağladığımı düşünürseniz, Belediye Başkanlığından o saniye istifa edeceğim. Ceketimle geldim, ceketimle gideceğim'' dedi.

''HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK''

25 yıl sonra Belediye BaşkanlığınıCHP'ye kazandırdıklarını ifade eden Başkan Karaca, ''Cumhurbaşkanı, bakanlar geldi. Ak Parti- MHP birleşti. Mevcut başkan Ak Parti'ye destek verdi. Ona rağmen 2 kişiden bir kişinin oyunu alıp yüzde 48 ile Fethiye Belediyesini aldık. İnsanlar bize güveniyor. Hata yapma lüksümüz yok. Meclis üyelerimize çalışanlarımıza da söylüyoruz. Şu anda belediyede çalışanların hepsinde bir korku var. Onlara söylediğim şu. 158 bin kişiyi ayrıştırmadan mutlu edeceksiniz. Akçeli işlere karışmayacaksınız. Ben sizin siyasi görüşünüze bakmam. Çalışmanıza bakarım. Çalışan her vatandaşımla yürürüm. Yapmayanı da çalışmayanı da kapının önüne koyarız. Biz halktaki güvenimizi sarsmamalıyız. 5 yılda başarılı olacağız. İlçe ve büyükşehir belediyeleri ile birlikte çalışacağız. 10 gün içinde başkan ne yaptı demeyeceksiniz'' dedi.
''İSTERSE 144 MİLYON BORÇ OLSUN''
Fethiye Belediyesinde projeler için finans hazırladıklarını söyleyen Başkan Karaca, borç miktarını da tekrar edip ''144 milyon borç olsun. Hepsini öderiz. Korkumuz yok'' dedi. Karaca; ''44 milyon borcumuz var. 8 milyonunu göreve geldikten sonra ödedik. Fethiye Belediyesinin şu an 36 milyon borcu var. Bu benim için asla mazeret değil. İsterse 144 milyon borç olsun. Bu borcu ödeyeceğim. Hep beraber çok çalışıp başarılı olacağız. Ak Parti, MHP değil, bütün partiler birleşse; 5 yıl sonra biz bu belediyeyi yine alacağız. Sizden tek isteğim. Duyduğunuz bir şeyi gelin, bize sorun. Sosyal medya ile paylaşmayın. Bizim hesap veremeyecek hiç bir şeyimiz yok. Görüyorsunuz, belediye meclis toplantılarını, ihaleleri canlı yayınlıyoruz. Her şeyi şeffaf hale getirdik. Kimsenin siyasi görüşüne bakmam. Herkese eşit yaklaşım içinde olacağım. Bizim kimseden bir beklentimiz ve korkumuz da yok. Ayrıca önümüzdeki günlerde canlı yayınlarla halkımızı her konuda bilgilendireceğim. Hazırlatmakta olduğumuz projeler hangi aşamaya geldi. Anlatacağım. Biz gelecek seçimlerde göreceksiniz, yüzde 48 ile değil; net ifade ediyorum: Yüzde 58 ile kazanacağız'' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme