KARABURUN, 'SU SORUNUMUZ DEVAM EDİYOR'

Turizm sezonunun gelmesiyle nüfusu hızla artan Fethiye'nin Faralya Mahallesi'nde su sorunu devam ediyor. Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, 'Kızılcakaya ve Kabak mevkilerinde su sorunumuz devam ediyor. Fakat hızlı bir nüfus artışı ve yapılaşma nedeniyle susuz kaldık. MUSKİ ekipleri çözüm için çalıştı ama su olmadığı için bir sonuç alamadık' şeklinde ifadeler kullandı.

  • 1090
KARABURUN, 'SU SORUNUMUZ DEVAM EDİYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

800-900 civarında haneye sahip olan Faralya Mahallesi’nin yaz nüfusunun 3 bine yaklaştığı bildirildi. Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, bazı bölgelerde su takviyesi yapılmasına rağmen çözüme ulaşılamadığını söyledi. Hala belirli bölgelerin susuz kaldığını vurgulayan Karaburun, yetkililerden yardım istedi.

Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun yaptığı açıklamada, “Kızılcakaya ve Kabak mevkilerinde su sorunumuz devam ediyor. Kızılcakaya’da altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Fakat hızlı bir nüfus artışı ve yapılaşma nedeniyle susuz kaldık. MUSKİ ekipleri çözüm için çalıştı ama su olmadığı için bir sonuç alamadık. Üst bölgede su ilavesi yapıldı, yeterli olmadı. Hala belirli bölgeler susuz kalıyor. Faralya Mahallesi yaklaşık 800-900 hane… Yaz ayında turizmin başlaması ile nüfus artışı olmaktadır. Şu an mahallemizin nüfusu 3 bine yaklaşmıştır. Orta mahallede MUSKİ ekstra bir çalışma planlıyor. Kabak’ta su takviyesi yapamadığımız için sorun devam ediyor. Mahallemizdeki şelalelerden doğal sit alanı ve mahkeme kararı olduğu için su alamıyoruz. Kabak bölgesinde çok çaresiziz. Yetkililerden çözüm için yardım talep ediyoruz” dedi.

Yorumlar 1
ramazan onay 12 Eylül 2020 23:47

gitsene muhtarım kaymakama.yılların birikmiş sorunlarında çene patlatmamışsın şimdi ağlıyon.devlet kaymakam beyimiz..

Bakmadan Geçme