Karaburun, 'Önlemlerin alınmasını istiyoruz'

Fethiye'nin Faralya Mahallesi'nde bulunan kayalıklar, mahalle halkını endişelendiriyor. Yağan yağmurlar ile ıslanan zeminde kayaların koptuğunu kaydeden Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, genişletme için iznin çıkmadığını belirtti. Karaburun, 'Yağmurların yağması ve zeminin ıslanması ile kayalar yavaş yavaş düşmeye başladı. Başka bir alternatifimiz olmadığı için Faralya'da okul servisleri ve tüm araçlar o yolu kullanıyor. Hepimiz korku içindeyiz' dedi.

  • 2638
Karaburun, 'Önlemlerin alınmasını istiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okul servisleri ve vatandaşların bölgede alternatif yol olarak orayı kullandıklarını ifade eden Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, kayalıkların korunan alan içerisinde yer aldığı için yol genişletme çalışmasına izin verilmediğini belirtti. Konu hakkında tekrar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuru yaptıklarını söyleyen Karaburun, mahalle halkının endişeli olduğunu kaydetti ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi. 

Konu hakkında açıklama yapan Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun, “Konu hakkında görüşmelerimiz sürüyor. Yolun genişlemesi ile bu sorunun çözülebileceğini düşündük. Anayolun genişletilmesi konusunda başvurumuzu yaptık. Son çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ardından kayaların olduğu kısım korunması gereken sınırlar içerisinde kaldı. Tam sınırda olduğu için genişletme izni çıkmadı. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüştük. Oradan tekrar bir başvuru yapmamız istendi. Arkeolojik sit olduğu için tekrar kurula girecek. Bu sanırım 2 aylık bir süreç alacak. Yağmurların yağması ve zeminin ıslanması ile kayalar yavaş yavaş düşmeye başladı. Başka bir alternatifimiz olmadığı için Faralya’da okul servisleri ve tüm araçlar o yolu kullanıyor. Hepimiz korku içindeyiz. Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde afet anında buraya müdahale edileceği yönünde bir madde konmuş. Buna istinaden bir önlem alınmasını bekliyoruz. Gerçekten zor durumdayız” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme