KAPİZ, YENİDEN MUĞLASPOR KULÜP BAŞKANI SEÇİLDİ

Yeni sezonda 3. Lig 4. Grupta mücadele edecek Muğlaspor'un kongresi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde Erol Kapiz yeniden Muğlaspor Kulüp Başkanlığı'na seçildi.

  • 1544
KAPİZ, YENİDEN MUĞLASPOR KULÜP BAŞKANI SEÇİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre, 
Kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu üyeleri seçildi. Covid-19 önlemleri kapsamında gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşma yapan Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz, “Ben iki yıl önce iki belediye başkanımızın ricası ile aday oldum. Ancak geçen sene yine genel kurul yaptık ve 1 yıl daha görev aldık. Zor bir sene geçirdik. İlk yıl ekonomik sıkıntı vardı. İkinci sene pandemi ile yüzleştik. Bu süreçten de anlımızın akıyla çıkmayı başardık. Büyükşehir belediye başkanımızın bana bir sözü vardı. ‘Aldığın borcu yukarı çıkarma’ dedi. Biz kimle kavga ettiysek Muğlaspor için yaptık. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Biz aday olmayalım dedik. Arkadaşların önünü açalım dedik” dedi.
Kapiz’den Temlik Açıklaması 
Temlik hakkında bir açıklama yapan Kapiz, “Menaf Kıyanç bana ‘aday olmayı düşünüyorum’ dedi. Ben de kendisine seve seve dedim. Temlik konusunda insan yaşayınca görüyor bazı şeyleri. Ben de temlikle devraldım kulübü. O zaman Haluk Başkanla anlaştık. ‘Bu sene futbolcuların paralarını zamanında ödemeye çalışalım geçen sene çok sıkıntı çektik’ dedik. Osmaniye maçında taraftarlarla futbolcular bizi protesto etti . Biz de ‘arkadaşların çeklerini verelim’ dedik. Pandeminin Mart ayında bizi vuracağını düşünmedik. Bu şekilde 350-400 milyon liralık çeki futbolculara verdik. Futbolculara ‘bu çekleri vermeyin’ dedim. ‘Mayıs-Haziran başı para gelecek’ dedim. Mart ayında pandemi geldi ve tüm dünyada şarteller indi. Malesef futbolcuların hepsi çekleri bankaya vermişler. Biz bu çekleri bankadan kredi çekerek ödedik. Her kulüp başkanı para harcar, harcadığı paranın bir kısmını kulübe bağışlaar, bir kısmını da alır. Menaf Kıyanç’a ‘9 ay sonraya çek gibi bir şey olursa seviniriz’ dedim. Bu temlik parası benim değil yönetimdeki arkadaşlarımın. Arkadaşlarımın alacağı para ile ilgili benim söz söyleme yetkim yok. Bugün burada aday çıkmazsa kayyuma gidiyoruz. İş dönüp dolaşıp yine bizim yönetime gelecek. Muğlaspor’u sahipsiz bıraktırmayalım” diye konuştu. 
Menaf Kıyanç Altyapıdan Sorumlu Olacak 
Erol Kapiz, “Karamsar bir tablomuz yok. İki büyük firma ile konuştuk. Prosedürler devam ediyor. İkincisi için de yazılarını gönderdik. Geri dönüş bekliyoruz. Bu yönetimi oluştururken birçok arkadaşımızı aradım. Gelemeyenler 25 bin liralık stat reklamı verecekler. Biz kötü bir iş yapmadık. Bu zor dönemde hem borcumuzu aşağı çektik hem de play off oynadık. Bu arada Menaf Kıyanç önümüzdeki sezon alt yapı ile ilgili tek yetkili olacak. Bu konuda kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.

Menaf Kıyanç “Temlik Olayını Çözemediğim İçin Liste Olışturamadım”
Menaf Kıyanç ise, “Aday olmayı düşündüm. Muğlaspor başkansız kalmaz. Artık Muğlaspor için başkan ve yönetim kurulları gerekiyor. Erol Kapiz’in kendisini aradım ve bunu ilettim. Mevcut durumu öğrendim. 1 Milyon 350 Bin temliğin olduğunu gördüm. Başkan buraya para verdiğini söyledi. Amacım tartışma yaratmak değil. Fakat lig başlıyor ve acil olarak yaklaşık 1 milyon 200 bin lira ödeme yapılması gerekiyor. Personele, futbolcuya parasını zamanında ödeyemezseniz bu iş olmaz. Bunu çözmek için aday olmak istedim. Ardından temliği ötelemelerini istedim. Şahsi çekimi vereceğim dedim. 800 bin rakamını teklif ettim. Bunu kendim için istemiyorum. Ama ben bunu kabul ettiğimde 2,5 milyon parayı 15-20 günde ödemek zorunda kalacağım.. Hepimizin işleri var. Hepimiz kazanalım diye çalışıyoruz. İki gün boyunca uyuyamadım. Muğlaspor’u daha iyi bir noktaya taşıyabilir miyim diye düşündüm. Bu süre içinde borçları sıfırlayarak yeni bir yapılanmaya gideriz dedim. Bir de bunu başaramamak var. Doğru hesap yapmak zorundayız. Muğlaspor’u daha iyi yere taşımak zorundayız. Her birimiz temlik koyarsak kulübü ele geçirmiş oluruz. Temlik olayını çözemediğimiz için bir liste yapamadım” ifadelerini kullandı.
Kıyanç, “Altyapı ile ilgili yıllık 80 bin lira para gerektiğini, buna her bilgiyi almak şartıyla katkı sağlayacağımı söyledim. Muğlaspor’u bir sonraki genel kurulda daha kötü bir yerde bırakmamak için başkanımın söylediklerimi dinlemesini istiyorum” dedi.
Başkan Gümüş’ten Anlamlı Temenni
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise, “2 yılda bir kongre yapmamız gerekiyor. Fakat her yıl yapıyoruz. Her kongreye büyük ümitlerle başlıyoruz. Geçmişteki Muğlaspor’dan bahsediyoruz. Ama bugün hiçbir heyecan yok. 3 sene alt yapıdan 3 oyuncumuz varsa bugün hiç yok. Sonra Somaspor’la play off maçı oynuyoruz. 2 dakika top oynamıyorlar. Maça gittiğimize pişman olduk. Muğlaspor fanatiği biri olarak beni bile soğutmaya başladı. Böyle olacaksa amatörde oynayalım. Kendi çocuklarımız oynasın. Erol Kapiz’i biz de destekledik. Bazen başkanlığın getirdiği sorumluluklar nedeniyle başkanların daha dikkatli olması gerekiyor. Bu süreçte herkese sorumluluk düşüyor. Önümüz çok net değil. Belediyenin yapabilecekleri belli. Bugüne kadar yaptık, yine yapacağız. Muğlaspor için yapılması gereken net. Çalışanların maaşını ödeyemiyorsak, başka şehirden gelen futbolcular tüm parayı götürüyor. Buna karşı çıkalım” diye ifade etti. 
Diğer konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Erol Kapiz yeniden Muğlaspor Kulüp Başkanı seçildi.

Bakmadan Geçme