KAPISI KIRILARAK EVİNE GİRİLEN ESKİ BAŞKAN, KOMA HALİNDE BULUNDU

Büyükşehir yasası öncesi Fethiye'ye bağlı Eşen Beldesinin bir dönem Belediye Başkanlığını yapan Ömer Faruk Önal 63 yaşında hayatını kaybetti. Eşen Beldesi sağlık ocağında uzun süre doktorluk yapan ardından siyasete atılıp Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ömer Faruk Önal yakalandığı amansız hastalık sonucu hayatını kaybetti. Eşen Mahallesindeki evine jandarma eşliğinde kapısı kırılarak girilen eski Başkan Ömer Faruk Önal, koma halinde bulundu. Önal, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

  • 7292
KAPISI KIRILARAK EVİNE GİRİLEN ESKİ BAŞKAN, KOMA HALİNDE BULUNDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer ilçesinin Eşen mahallesinde büyükşehir yasası öncesi 1994-1999 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ömer Faruk Önal yakalandığı amansız hastalık sonucu 63 yaşında hayatını kaybetti. 1980 yılında doktor olarak atandığı Eşen sağlık ocağında görev yapan Ömer Faruk Önal 1994 yılında Doğru Yol Partisi Belediye Başkan Adayı olarak katıldığı Eşen Belediye Başkanlığı seçimini kazandı. 1999 yılına kadar Eşen Beldesine Belediye Başkanı olarak da hizmet veren Ömer Faruk Önal daha sonra yakalandığı kanser rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmeye başladı. Aslen Mersin’li olan ancak Eşen Beldesini sevdiği için bu beldeye yerleşen Ömer Faruk Önal sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir sosyal ve siyasal yaşamın içinde yer almadı.

EVİNE KAPISI KIRILARAK GİRİLDİ

Yaklaşık 3 gün önce Mersin’de ki kız kardeşinin telefonla aradığı Eski Belediye Başkanı Ömer Faruk Önal ‘a ulaşmak için komşuları da kapısını çaldı ama cevap alamadı. Eşen Mahalle Muhtarı Hayri Bulut durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma eşliğinde tekrar kapısı çalınan Ömer Faruk Önal yine cevap vermeyince çilingir yardımıyla içeri girildi. Koma halinde bulunan Eski Belediye Başkanı hemen 112 acil ambulans ile Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf hastanesine kaldırıldı. İki gün yoğun bakımda tedavi altına alınan Ömer Faruk Önal dün akşam saatlerinde vefat etti.

ESKİ BAŞKANLIK BİNASINDA TÖREN YAPILDI

Eşen mahalle muhtarı Hayri Bulut ve bazı vatandaşlarla cenazesi hastane morgundan alınan Eski Başkanın cenazesi Seydikemer Belediyesi Cenaze otosuyla Eşen Mahallesine getirildi. Ömer Faruk Önal için 5 yıl görev yaptığı Belediye binası önünde cenaze töreni düzenlendi. Burada kısaca özgeçmişi okunan Ömer Faruk Önal için dualarda bulunup helallik alındı. Ayrıca görev yaptığı sağlık ocağı önüne de getirilen Önal bir süre de evinin önünde bekletildi. Burada da okunan duanın ardından eski başkanın cenazesi Mersin’e gönderildi. Bekar olan Ömer Faruk Önal’ın  vefatı bizi ve Eşen mahalle sakinlerimizi derin üzüntüye boğdu diyen muhtar Hayri Bulut “oldukça üzgünüz. Beldemize Belediye Başkanı ve doktor olarak hizmetlerde bulunan Ömer Faruk Önal’ı kaybettik. Ömer Faruk Önal’a Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. “ dedi.

Bakmadan Geçme