Kansersiz Yaşam Savaşçısı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, kanser hastalığına Türkiye'deki GDO'lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) tohumların yol açtığını belirterek, 'Fethiye Belediyesi olarak,atalık tohumların kullanması noktasında, doğal ürünlerin yetiştirilmesi noktasında burada bölgemizde kooperatifler kurdurduk. Ve bu kooperatifler aracılığı ile de atalık tohumlarla ürettiğimiz ürünleri sadece Fethiye değil önümüzde ki günlerde ülkemizin çeşitli noktalarında halkımızla birlikte buluşturmak istiyoruz. Böylelikle en azından kansere yol açan GDO'lu tohumlardan uzaklaşıp doğal ürünleri halkımızla buluşturmak istiyoruz' dedi.

  • 809
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kansersiz Yaşam Derneği’nin ‘YaşaTır’ı Fethiye’de Uğur Mumcu Parkı girişinde konuşlandırılarak, kan bağışı ve kök hücre donörlük konusunda vatandaşlara bilgilendirme çalışması yaptı. Kansersiz Yaşam Derneği’nin ‘YaşaTır’ını Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, başkan yardımcısı Oğuz Bolelli, “Yaşa Tır”ının Fethiye’ye gelmesini sağlayan iş adamı Hayati Babaoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Metin Sevinç’de ziyaret ederek  çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 
Fethiye’ye gelerek vatandaşları bilgilendiren Kansersiz Yaşam Derneğinin genel Müdürü Petek Kışlalı’ya teşekkür eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca gazetecilere değerlendirmede bulundu.
“Ata Tohumlarının Kullanılması İçin Çalışıyoruz”
Kanser hastalığını en fazla tetikleyen  koşulların başında bolca tüketilen GDO’lu ürünler olduğunu aktaran Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise “Bu çalışmamız tamamen bir sosyal sorumluluk projesidir. Kansersiz Yaşam Derneği yöneticilerini ve bilgilendirme tırını Fethiye’de ağırlıyoruz. Halkımızın burada kanserle ilgili mücadele konusunda onlara bilgilendirme yapıyorlar. Maalesef ülkemizde değil dünyanın gerçek ciddi sorunlarından bir tanesi bu, bundan nasıl kurtulabiliriz öncelikle bunun araştırılması gerektiğine inanıyorum ben. Ben şahsım adına Türkiye’de ki GDO’lu tohumların kansere yol açtığını ve bu stresli ortamın kansere yol açtığını düşünüyorum. Bizler belediye olarak sizlerde biliyorsunuz atalık tohumların kullanması noktasında, doğal ürünlerin yetiştirilmesi noktasında burada bölgemizde kooperatifler kurdurduk. Ve bu kooperatifler aracılığı ile de atalık tohumlarla ürettiğimiz ürünleri sadece Fethiye değil önümüzde ki günlerde ülkemizin çeşitli noktalarında halkımızla birlikte buluşturmak istiyoruz. Ve bu tür en azından kansere yol açan GDO’lu tohumlardan uzaklaşıp doğal ürünleri halkımızla buluşturmak istiyoruz. Bu süreç içerisinde bizlere desteğini esirgemeyen başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere İstanbul büyükşehir belediye başkanımız da dahil onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Şuan Türkiye’nin en büyük tohum bankası Muğla Büyükşehir belediyesinde ve bizlerin ürettiği ürünleri satış noktasında bizlere desteğini esirgemeyen 4 noktada, Beşiktaş’ta ve Kadıköy’de bizlere satış noktaları veren Sayın Ekrem İmamoğlu’na da sizlerin aracılığı ile ben teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu tırın bu hale getirilmesi ve ülkemizin vilayetlerimizin çeşitli noktalarında halkımızla buluşmasını sağlayan değerli hayırseverimiz, bölgemizin de değerli iş adamlarından birisi olan Hayati Bey’e de ben çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sosyal sorumluluk projelerinden hep bizlere destek veriyor. Belediyemizin de birçok alanında bizim talebimiz olmamasına rağmen Hayati Bey bizleri ve müdürümüzü arayarak bölgemizde ki birçok Sosyal sorumluluk projelerinde bizlerle beraber oldular. Ben sizlerin aracılığınızla da kendilerine çok teşekkür ediyorum. Değerli genel müdürüme çok teşekkür ediyorum. Kendisi çok değerli ailesi de çok değerli sayın Taner Kışla’nın da bizlerinde çok değer verdiğimiz bir insan kendisi kuzeni ondan dolayı da kendilerine ben çok teşekkür etmek istiyorum onları da burada ağırlamaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
“Fethiye Halkı Çok Duyarlı”
Kansersiz Yaşam Derneği’nin ‘Yaşa TIR’ına gelerek Bilgi alan kişilerin sayılarının oldukça fazla olduğunu ifade eden Kansersiz Yaşam Derneği Genel Müdürü Petek Kışlalı, “Kansersiz Yaşam Derneği Genel Müdürü Petek Kışlalı “Fethiye’deyiz, Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca ve ekibi bizi ağırlıyor ve bize çok büyük destek olarak burada olmamızı sağlayan Hayati Babaoğlu yanımızda. Yapmak istediğimiz çalışmayı kısaca özetlemek gerekirse, Kansersiz Yaşam Derneği olarak 2 amacımız var. 1- sağlıklı insanların sağlıklı kalması, 2- kanser hastalarının hem yaşam standartlarını hem de tedavilerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi. Bu yaptığımız çalışma şuanda Fethiye’de gerçekleştirdiğimiz çalışma Kızılay’a destek olma amaçlı. Tabi ki Kızılay kan, kök hücre toplamaya devam ediyor, biz 2 senedir bu bağış konusunu daha fazla yapılması bu konu da daha fazla farkındalık sağlanması için onlara destek amaçlı buradayız. Çok mutluyuz gerçekten çok büyük ilgi var özellikle Anadolu’da, İstanbul’da çok yaptık bu çalışmayı. Fethiye’de gördüğümüz ilgi bizim için çok daha özel, şuan bütün halk geçerken soru soruyor, içeriye giriyor bu konuda bilgi alıyor. Bunlar çok önemli çünkü burada kazanacağımız 1 tane fazla bağış, 1 tane fazla kan, 1 kök hücre 1 hayat demek gerçekten. Bu bağışın herhangi bir bağışla kıyaslanacak bir tarafı yok. Hayat kurtarmak için geldik” dedi.
“Kanser Hastalı Dünya Genelinde Hızla Yayılan Bir Hastalık”
Kanser hastalıklarının son zamanlarda Dünya ülkeleri genelinde hızla yayıldığını aktaran Petek Kışlalı, “Bizim yapmaya çalıştığımız kanser hastalığı hakkında halkımızı bilgi sahibi etmek.Ne yazık ki artık her ailede ya da bir dostunuzda, yakınınızda kanser vakası görüyorsunuz. Uzaktan çok bilmeyen de var konuyu, yaşayan bilir diyoruz biz. Ama yaşayan bilmeden de bir şeyler öğrenmesi için biz dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu 7 yaşında ki bir çocukta olabilir hayata bakışıyla ilgili eğitimler veriyoruz okullarda bu konuyla ilgili. Diş sağlığı, hijyen bile bunun bir parçası aslında baktığınızda. Kanseri sadece bir hastalık olarak görmemek lazım, yaşam standartını yükseltecek, sağlıklı yaşamayı sağlayacak bir eğitim ile beraber çok daha sağlıklı bir gelecek olabileceğine kansersiz bir yaşam idealine bu şekilde inanıyoruz. Çok gidecek yolumuz var ama öğreniyoruz daha iyi olacak her şey demek istiyorum” diye konuştu.
 

Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı
Kansersiz Yaşam Savaşçısı

Bakmadan Geçme