Kanser Hastalarına Destek Olmaya Devam Ediyorlar 

Fethiye'de her yıl kanser hastalarına destek olmak için FETAV ve yerleşik yaşayan İngiliz gönüllüler organizesinde düzenlenen 'Yaşam İçin Yarış' koşusunun geliri ile Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Servisine 'Patoloji Doku Takip Cihazı' alındı. 

  • 2155
Kanser Hastalarına Destek Olmaya Devam Ediyorlar 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye’de her yıl kanser hastalarına destek olmak için FETAV ve yerleşik yaşayan İngiliz gönüllüler organizesinde düzenlenen “Yaşam İçin Yarış” koşusunun geliri ile Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Servisine “Patoloji Doku Takip Cihazı” alındı. 

Geçtiğimiz yıl beşincisi düzenlenen “Yaşam İçin Yarış” koşusunun geliri ile Fethiye Devlet Hastanesi Patoloji servisine 224 bin 200 TL’ye 300 kasetlik Patoloji Doku Takip cihazı alındı. Temin edilen cihaz Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, FETAV Müdürü Dilek Dinçer ve yarış komitesi üyeleri tarafından Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu’ya teslim edildi. 

Elde edilen verilere göre dünyada her yıl 12 milyon, Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 200 bin kişi kansere yakalanıyor. Fethiye’de ise bu rakamın 350 olduğu tahmin ediliyor. Çağımızın hastalığı olarak nitelendirilen kanserle mücadele amacıyla FETAV öncülüğünde bir araya gelen yerli ve yerleşik yabancı gönüllülerle birlikte, “Yaşam İçin Yarış” adıyla önemli bir etkinlik düzenleniyor. 5 yıldır organize edilen yarıştan elde edilen gelirler ile Fethiye Devlet Hastanesine 2015yılında gastroskopi cihazı, 2016 yılında bronkoskopi cihazı, 2017 yılında endeskopi cihazı, 2018 yılında 11 adet kemoterapi koltuğu, buzdolabı ve bazı gerekli eşyalar alındı. 2019 yılının geliri ile de Patoloji Doku Takip cihazı alındı. 2020 yılı Yaşam İçin Yarış koşusu 4 Ekim Pazar günü gerçekleşeceği bildirildi. 

KANSER KONUSUNDA FARKINDALIK YARATIYORUZ
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı açıklamada, “Verilere göre dünyada her yıl12 milyon, Türkiye’de 200 bin kişi kansere yakalanmaktadır. Bu ortalamalara bakıldığında Fethiye’de her yıl 350 kişinin bu hastalığa yakalandığı tahmin edilmektedir. Çağımızın hastalığı olarak nitelendirilen kanserle mücadeleyi amaçlayıp, FETAV öncülüğünde bir araya gelen yerli ve yerleşik yabancı gönüllülerle birlikte Yaşam İçin Yarış adıyla önemli bir etkinlik düzenliyoruz. Yaşam için yarış 5 kilometrelik bir yarıştır. Burada ana hedefimiz bir yarış düzenlemek değil, kanser konusunda farkındalık yaratmaktır” dedi. 

5 YILDIR ORGANİZE EDİLİYOR 
Kaymakam Şahiner, “Bu yarışı 5 yıldır organize ediyoruz ve elde ettiğimiz gelirler Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümüne kanser tanısında kullanılacak cihazlar temin ediyoruz. 2015 yılında yarıştan elde ettiğimiz gelirle bir gastrokopi cihazı, 2016 yılında bir bronkoskopi cihazı satın aldık. 2017 yılında daha önce aldığımız cihazların hijyenini sağlayacak endoskopi yıkama cihazı, 2018 yılında onkoloji departmanının ihtiyacı olan 11 adet kemoterapi koltuğu, buzdolabı ve bazı eşyalar temin edildi. 2018 yılından itibaren ilçemizde yaşayan, ihtiyaç sahibi kanser hastalarına da destek sağlamaktayız. Bu bağlamda yol harcamaları, medikal ihtiyaçları, MR ve benzeri giderleri karşılanmaktadır. Bugüne kadar 4’ü çocuk olmak üzere 7 kanser hastasına destek sağladık” diye konuştu. 

KAPASİTE 300’E ÇIKTI 
Onkoloji Bölümü Uzman Dr. Arzu Sizgenaçıklamasında, “Aldığımız küçük parçalar kasetlere konup, burada 16 saatlik bir işlemden geçiyor. Ardından kesiti alıyoruz. Önceki cihazımızla sadece 50 vakaya bakabiliyorduk. Bu cihazla kapasitemiz 300’e çıktı. Şimdi daha çok hastaya hizmet verme olanağımız oldu. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

SÜRE KISALMIŞ OLDU 
Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yavuz Okulu, “Kanser teşhisinin ilk konduğu yer patolojidir. Burada teşhis edilemeyen vakalara hiçbir birim kanser teşhisi koyamaz. Bu yönde ne kadar çok ve kısa zamanda incelemelerin yapılması da büyük önem arz etmektedir. Önceden bu çalışmayı uzun bir süreçte yapıyorduk. Bu cihazla süreyi de kısaltmış olduk. Hastanemiz ve hastalarımız için çok güzel bir sistem sağlanmış oldu. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancılar adına konuşan LynWard, organizasyona katılanlara ve destek verenlere teşekkürlerini sundu. 
 

Kanser Hastalarına Destek Olmaya Devam Ediyorlar 
Kanser Hastalarına Destek Olmaya Devam Ediyorlar 
Kanser Hastalarına Destek Olmaya Devam Ediyorlar 
Kanser Hastalarına Destek Olmaya Devam Ediyorlar 
Kanser Hastalarına Destek Olmaya Devam Ediyorlar 

Bakmadan Geçme