Kadir Gecesi İdrak Edilecek

Kuran-ı Kerim'de 'Bin aydan daha hayırlı' olduğu ifade edilen Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27. gecesinde idrak edilecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, 'Kadir Gecesi, Kuranı-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı bir gece olarak kabul ediliyor. Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olmasının nedeni Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlamasıdır' dedi.

  • 1028
Kadir Gecesi İdrak Edilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İslam’da, Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, “Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece” olarak kabul ediliyor. Öte yandan Kuran-ı Kerim’de adı geçen tek gece olarak yer alıyor. Korona virüsü tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesi nedeniyle Müslümanlar, Kadir Gecesi’ni evlerinde ibadet ve dua ederek geçirecek.

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptığı açıklamada, “Tüm halkımızın evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifini tekrar tebrik ediyorum. Sayılı olan Ramazan günlerinin sonuna geldik. Bulunduğumuz dönemde korona virüsü salgını devam etmektedir. Kadir Gecesi, Kuranı-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı bir gece olarak kabul ediliyor. Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olmasının nedeni Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlamasıdır” ifadelerini kullandı.  

Açıklamasını sürdüren Müftü Oktay, “Kadir ölçü manasına gelmektedir. Bu gecede ölçülü, kendisini ve Rabbini bilen kişiler olmalıyız. Sorumluluğunu bilen, faydalı işlere imza atmamız gerekiyor. Peygamberimiz bin aydan daha hayırlı olan bu gece ile ilgili olarak, ‘Kim inanarak ve sevabını yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesini idrak ederse; geçmiş günahları bağışlanır’ buyurmaktadır. Ramazan ayının 27. Gününde Kadir Gecesi idrak edilmektedir. Bu gecede tefekkür etmek bizler için çok önemli. Kuran gecesi olan bu gecede Kuran-ı Kerim mealinden de olsa bir sureyi onu anlamaya gayret gösterelim. Bunun yanında hatalarımıza ve günahlarımıza tevbe edelim. İbadetlerimiz eksikse onları tamamlayabiliriz. Allah’tan affedilmeyi dileyebiliriz. Tüm halkımızın ve İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum” dedi.  

Kadir Gecesi İdrak Edilecek

Bakmadan Geçme