Kadem Mete Arıcıların Sorunlarını Dinledi

AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonda mahalle muhtarları ve arıcılar ile bir araya gelen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, mahalle muhtarları ve arıcılar ile bir araya geldi.

  • 768

AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonda mahalle muhtarları ve arıcılar ile bir araya gelen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, bölgedeki arıcıların sorunlarını çok iyi bildiğini ve “Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bakanlar ile gerçekleşen  toplantıda arıcıların sorunlarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ilettim. Çok kısa sürede çalışmalar sona erecek ve arıcılarımız ürettikleri çam balının karşılığını bulabilecekler” dedi. 

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal  tarafından düzenlenen etkinliğe katılarak bölgedeki arıcılar ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Yerkesik Mahallesinde gerçekleşen toplantıya Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, Türkiye Arı Yetiştiricileri  Birliği Başkanı Ziya Şahin, KÖY-KOP Genel Başkanı Eray Çiçek, AK Parti Ula İlçe Başkanı Özer Yılmaz, bazı daire ve kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve arı üreticileri katıldı. 

Gerçekleşen toplantıda arı üreticilerinin yaşadıkları sıkıntılar, ve üretilen  çam balının ucuz fiyata satılması konuları görüşülürken, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’de arıcıların sorunlarını bildiğini ve çözümü için çalışmalar yaptıklarını belirtti. 

“ARICILARIN SORUNLARINI BİLİYORUM”
Bölgedeki arıcıların sorunları ile AK Parti Marmaris İlçe Başkanı olduğu dönemden bu yana ilgilendiğini aktaran AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise, “Bölge olarak çok zengin bir bölgedeyiz. Rabbim bu bölgeye her türlü güzelliği ve zenginliği vermiş. Son Zamanlarda bölgemizde bir hemşerimiz oldu. Oda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bilindiği üzere Marmaris’in Karacasöğüt Beldesinde daha önceki Cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Turgut Özal’ın yaptırmış olduğu devlet konut evi vardı. O konut biraz daha büyüyerek, Cumhurbaşkanımızın ara ara dinlenmeye geldiği ve üst düzey  misafirlerini ağırladığı bir devlet konut evi oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oraya geldiği zaman bizde zaman zaman görüşme fırsatı buluyoruz. 31 Mart seçimleri öncesi buraya geldiğinde, Muğla’da seçilen belediye başkanları ile tanışmak ve bölgeyi gezerek incelemek istediğini belirtmişti. Bizde seçimlerin ardından Cumhurbaşkanımıza bu sözünü hatırlattık. O da bizleri kırmayarak Muğla’da seçilen 7 ilçe belediye başkanımız ile tanışmak istediğini belirtti.7 İlçe Belediye Başkanımız ve tim ilçe başkanlarımız ile birlikte devlet konutunda dört saati geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Burada sorunlarımızı dinleyen   Cumhurbaşkanımız bu taleplerimizi direkt olarak bakanlarımıza iletmemiz gerektiğini belirtti. Ve Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Çevre ve Orman Bakanımız, Turizm Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız, Ulaşım ve Alt Yapı Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da katılımıyla bir toplantı organize etti ve biz başkanlarımız ile bu toplantıya katıldık. Türkiye’de ilk defa bir ilin ve ilçelerinin sorunlarını görüşmek üzere mini bir bakanlar kurulu toplantısı gerçekleşti. Buda Muğla ilimize nasip oldu. Bu toplantıda her belediye başkanı kendi ilçesinin sorunlarını anlattı ve bende kazanamadığımız ilçelerin sorunlarını ve taleplerini bakanlarımıza ilettim” dedi. 

“BAKANIMIZA ARICILARIN SORUNLARINI İLETTİM”
Arıcılık sorunları ile de bakanlara bilgiler aktardığını ifade eden Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, “Marmaris İlçe Başkanlığımdan bu yana bölgedeki arıcılık yapan vatandaşlarımızın talep ve isteklerini biliyorum. Zaten Arıcılar Birliği Başkanımız ve diğer başkanlarımızla da devamlı istişareler içerisindeyiz.  İlimizde yetişen çam balını tüm dünya ülkelerine pazarlıyoruz. Ama biz pazarladığımız ürünün ismini veremiyoruz. Çam balının tanıtımını ve içeriğini biz yapmalıyız ki dünyaya duyuralım ve marka haline getirelim. Ama ne yazık ki biz bunu gerçekleştiremiyoruz. Bu güne kadar bunu yapmamışız. Avrupalılar da çam balını bilmiyor. Çünkü kendi ülkelerinde yok. Orada orman balı diye lanse ediliyor. Öncelikle biz ürünümüze bir isim vermemiz gerekiyor. Yani değerini, kalitesini ve standartını ortaya koymamız lazım. Ben bu önerileri ve istekleri bakanımıza ilettiğimde “Bugüne kadar böyle bir çalışma yapılmadı mı?” diye de hayretini dile getirdi. Biz de bugüne kadar böyle bir çalışmanın yapılmadığını belirttik. Hemen orada bir direktif verdi bir an önce bu konu üzerinde bir çalışma başlattı. Bu günlerde bu çalışma sona erecek ve meyvesi yenmeye başlanacak. Bir ürünün değerini arz ve talep dengesi belirler. Çam balının reçel fiyatına satılmasına gönlüm razı değil. Çam balının ucuz olması, kalitesiz olduğunun da imajını beraberinde getiriyor. Halbuki öyle bir şey yok. Bizim önceliğimiz dış ülkelere satılacak olan malın değerini ve tanıtımı olmalıdır” dedi. 

“İHRACAATA TEŞVİK SAĞLANMALI”
Tarım ve Ormancılık Bakanımıza ilettiği konulardan birisinin de çam balının yurt dışına satılmasında teşvik gerektiği olduğunu belirten Mete, “Sayı Bakanımıza Çam balının ihracatında teşvik verilmelidir. 2007 yılına kadar böyle bir teşvik varmış ve sonra bu kaldırılmış. Bizde bu konunun tekrar gündeme alınmasını istedik. Bakanımız da bu isteğimizi notları arasına yazdı ve bu konuda da yardımcı olacağını söyledi. Böylelikle çam balının ihracatının biraz daha kolaylaştırılmasını sağlayacağız. Arıcılarımızın  burada yaşadığı  orman yolları olsun veya diğer sıkıntılarını çözmek için her zaman biz yardıma hazırız. Buradaki sorunlar küçük ve çözülmesi kolay sorunlar” diye konuştu.


 

Bakmadan Geçme