Jeotermal Kaynak Sondajlarına Karşı Basın Açıklamalı Eylem

Dünyanın göz bebeği Ölüdeniz ve Kayaköy'e kurulmak istenen Jeotermal kaynak sondajlarına karşı basın açıklamalı eylem gerçekleşti.

  • 1062
Jeotermal Kaynak Sondajlarına Karşı Basın Açıklamalı Eylem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eyleme CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Kayaköy Muhtarı Metin Ekiz ve çok sayıda STK Başkan ve Üyeleriyle Kayaköy sakinleri katıldı. 
Kayaköy Meydanında yapılan basın açıklamasında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; kısa bir konuşma yaparak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan randevu alarak konuyu arz edip, Ölüdeniz ve Fethiye'nin korunmasını söyleyeceklerini belirtti.
Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan da Fethiye Kent Konseyi ve Muğla Kent Konseyi meclis kararlarını okuyup; jeotermal kaynak açılmasının yöreyi tahrip edeceklerini belirtti ve karşı çıktıklarını söyledi.
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise Coronavirüs salgını ile halkımız kendisini korumak isterken bölgemiz yağmalanmaktadır. COVID-19'a karşı kendimizi izole ettik. Ama kimse beynimizi, dilimizi susturamaz'' ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından bine yakın vatandaş,alkışlarla destek verdi. 

 

Bakmadan Geçme