Jandarmadan dolandırıcılık uyarısı!

Son zamanlarda Muğla'da internet üzerinden otel rezervasyonu, araç-villa-ev kiralama vb. şekilde nitelikli dolandırıcılık olaylarının artması üzerine Muğla İl jandama Komutanlığı tarafından bilgilendirme mesajı yayınlandı.

  • 1282
Jandarmadan dolandırıcılık uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda Muğla İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında internet üzerinden otel rezervasyonu, araç-villa-ev kiralama vb. şekilde Nitelikli Dolandırıcılık olayları meydana geldi.
Bu olayların genel olarak; aranan otel ya da araç kiralama şirketlerinin isimleri arama motoruna girildiğinde; dolandırıcılar tarafından yüksek reklam bedeli ödenerek,  sahte web sitesinin üst sıralarda gösterilmesi sonucu meydana geldiği tespit edildi. 

Bunun üzerine Muğla İl jandarma Komutanlığı bünyesinde hizmet veren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimi tarafından Muğla ilinde ikamet eden vatandaşların bilinçlenmesi ve herhangi bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya gelmemeleri adına bilgilendirme mesajı yayınlandı. Mesajda “İnternet üzerinden otel rezervasyonu,araç,villa,ev kiralama,yetkili servis v.b. aramalar yaptığınızda ,arama sonuçlarında reklam yöntemi ile en üst sıralarda çıkan web sitelerini hemen tıklamayınız .Aradığınız şirketin web adresinden emin olunuz,dolandırıcıların tuzağına düşmeyiniz. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü suç ve suçlularla mücadelede 7/24 vatandaşımızın hizmetindedir” denildi. 

Bakmadan Geçme