'İZİN VE ATAMA İPTALİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ÜZMÜŞTÜR'

Sağlık Bakanlığı'ndan sağlık çalışanlarına istifa yasağı getirildiği ve yasal mazeret hariç yıllık izinlerin de durdurulduğu açıklandı.

  • 699
'İZİN VE ATAMA İPTALİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ÜZMÜŞTÜR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Esma Turan'ın haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine ‘Personel İşlemleri’ hakkında genelge gönderildi. Genelgede, her ne sebeple olursa olsun COVID-19 salgını sürecinde istifa talebinde bulunan personelin mezkur talebi kabul edilmeyeceği bildirildi. Ayrıca; Evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat gibi yasal mazeret izinleri hariç Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri durduruldu. Yıllık iznini kullanmakta olan personel ise mezkur izinlerini kullanmaya devam edecek.
81 İl Valiliği’ne gönderilen bu genelge üzerine Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanlığı basın açıklaması yaptı.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklamasını Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek okudu. Çiçek, “Dün yayınlanan sağlık çalışanlarının izin ve atama iptali yazısı tüm sağlık çalışanlarını üzmüştür. Fedakârca görev yapan arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu artırıcı uygulamalar yapmak yerine moral bozukluğuna sebep olan uygulamalar yapmak sağlık bürokrasisine yakışmamıştır.” Dedi. 
Başkan Çiçek açıklamaya şu şekilde devam etti; “Sağlık-Sen Genel Merkezimiz bu durumu önceden görmüş ve Haziran Ayında hem Sağlık Bakanlığına hem de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazılı olarak başvurarak 2019 yıllık izinlerinin aktarımının sağlanması için talepte bulunmuştur. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın motivasyonunu düşüren uygulama pandemi ve ülkemiz için gerekli ise; Sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu üst seviyeye çıkartmak için acilen 2019 yılı yıllık izinlerini kullanamayan arkadaşların yıllık izinlerinin aktarılması, yada kullandırılmayan yıllık izinlerin ücretlerinin ödenmesi ile ilgili düzenleme yapılması gereklidir.”
 

Bakmadan Geçme