İYİ PARTİLİ ERGUN 'SORUNLARI YERİNDE İNCELİYORUZ'

İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun, Fethiye'de incelemelerde bulunmak ve esnafların ve vatandaşların sorunlarını dinlemek amacıyla Fethiye İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Fethiye'deki gazeteciler ile bir araya gelen ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Ergun, ülke ekonomisinin gün geçtikçe kötüye gittiğini söyledi.

  • 722
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ PARTİLİ ERGUN 'SORUNLARI YERİNDE İNCELİYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Millet Bizi Çağırıyor” şiarı ile başlattığı vatandaş ziyaretleri kapsamında İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun, Fethiye’de halkın sesine kulak verdi. Fethiye ziyaretinde ilk olarak İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığına gelen Milletvekili Ergün, burada parti yöneticileri ve gazeteciler ile bir araya gelerek ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. 

HALKIMIZ DERTLİ
İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban yaptığı açıklamada, “İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun ilçe teşkilatımızda bizleri ziyaret etti. Pandemi sürecinin ilk bölümünden doğan zararları atlatamamışken, virüsle ikinci devre mücadelesine başladık. Esnafımız, vatandaşımız, memurumuz ve emeklimiz herkes dertli. Herkes bu sıkıntıdan kurtarıcı gücün İyi Parti olduğunun farkında… Bizlerde bu sıkıntıları giderebileceğimizi vatandaşlarımıza anlatmak için sokaklardayız. Bugün de Sayın Milletvekilimiz Metin Ergun sokakta vatandaşımızın sıkıntı ve taleplerini dinleyip, not alacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekli mercilere iletecek” diye konuştu. 

SORUNLARI MECLİSE TAŞIYACAĞIZ
Ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunan İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, “Bugün de ilçe başkanımız Fatih Çoban ve değerli ilçe yöneticilerimiz ile birlikte çarşı esnafını ziyaret ederek, onlarla sohbet edeceğiz. Onlara hiçbir şey demeyecek, sadece dinleyeceğiz. Dinledikten sonra da aldığımız notları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacağız. İyi Parti Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi, ülkemizin tüm köşelerini adım adım dolaşıyor ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor. Milletvekilleri olarak sorumlu olduğumuz il ve ilçelerde vatandaşlarımızın ayağına giderek sorunları yerinde inceliyoruz. Gittiğimiz her yerde hemen her kesimin çok zor günler geçirdiğini görüyoruz. Siftahsız iş yerini kapatan esnaflarımızın sayısı hat safhada… Alım gücü zorlanan vatandaşımızda aynı derecede şikayetçi. Alım zorları ülkemiz şartlarında çok zorlandı” diye konuştu.

ÇARE OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınıp yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ın atanması konusundaki düşüncelerini de aktaran Ergun,”Merkez Bankası, kanun gereği bağımsız bir kuruluş iken, şimdiki hükümet tarafından doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı ve Ekonomi Bakanının direktiflerini yerine getiren bir kuruluş haline geldi. Merkez Bankası Başkanının artık talimatları yerine getiremediği için başkanlıktan kolayca görevden alındığını görüyoruz. Biz Merkez Bankası Başkanının görevden alınmasının bir çare olmadığını düşünüyoruz. Bize göre Merkez Bankası Başkanına o talimatları veren kişilerin değişmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Yani ilgili bakanın ve demokratik bir seçimle  topyekun o hükümetin değişmesi gerektiği düşüncesindeyiz” dedi.  

Türkiye ekonomisinin çok kötü durumda olduğunu belirten ve kötü gidişatın hükümetin beceriksizliğinden dolayı kaynaklandığını söyleyen İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, “Dolar, Euro ve Altın fiyatının artışını Amerika’da gerçekleşmekte olan seçimlere bağlıyorlar. Elbette o seçimlerin Dolar, Euro ve altın fiyatlarına etkisi olacaktır. Ama bizim ekonomimiz bu fiyatların artmasından dolayı kötü değil. Ekonomi zaten kötü olduğu için bu kur fiyatları artıyor. Amerika’da yaşanan seçimler daha neticelenmedi. Fakat görüntü olarak Biden kazanacak gibi görünüyor. Trump’un döneminde de bizim ekonomimiz çok kötüydü. O zamanda kurlar hızla yükseliyordu. Yani Türkiye ekonomisini Amerikan seçimlerine bağlamak çok saçma. Türkiye’de ekonomi kötü olduğu için, Türkiye üretimden koptuğu için ekonomi çok kötü. Ekonominin kendi kuralları bir kenara atılarak, talimatlı ekonomiye geçildiği için ekonomi bu kadar kötü” diye konuştu. 

SEÇİME HAZIRIZ 
Türkiye’de herhangi bir erken seçimin olup olmayacağı yönündeki bir soruya da cevap veren Milletvekili Metin Ergun, “Bütün demokrasilerde muhalefetler erken seçimi isterler. İktidar da zamanında yapmaya gayret eder. Türkiye’deki durum biraz farklı… Türkiye artık, bu ekonomiyi kaldıracak durumda değil. Yani bu şartlarda kaldırmaları pek mümkün değil. Türkiye’de erken seçim olur mu, olmaz mı onu bilmiyorum, ama biz İyi Parti olarak seçime hazırız” dedi. 

YAPILAR DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLMELİ 
Türkiye’nin kesinlikle depreme hazır bir ülke olmadığını ve deprem ile bir an önce tanışılması gerektiğine de değinen İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, “İzmir’de yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem sonrası bizler topyekun İyi Parti olarak genel merkezimizce oradaydık ve halen de olmaya devam ediyoruz. Elimizden gelen desteği oradaki depremzede halkımıza vermeye çalışıyoruz. Bizim yapabildiğimiz yardım, gıda malzemeleri, temizlik malzemeleri, giyim malzemeleri ve tıbbi malzemeler doğrultusunda. Türkiye’nin bu deprem gerçeği ile tanışma zamanı geldi ve hatta geçiyor bile. Ülkemizdeki yapıların depreme karşı muhakkak güçlendirilmesi gerekiyor. Riskli, bataklık niteliğindeki, yani zemin olarak inşaat elverişli olmayan yerlerin asla imara açılmaması gerekiyor. Hükümet yetkilerine yıllardır diyoruz. Fakat bu konuda ne yazık ki hiçbir denetim ve çalışma yok. Sistemleri ayakta tutan denetimdir. O denetimler ülkemizde olsaydı kesinlikle böyle olmazdı. İnsan olarak biz sadece tedbirleri alabiliriz. Gerisi Allah’tan gelir” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme