İYİ Parti Muğla: Partili Cumhurbaşkanı'nın aşağılama ve tehditlerini kınıyoruz

İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyaretine ilişkin söylediği 'Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler' ifadesine yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Açıklama da, 'Partili Cumhurbaşkanının aşağılama çabaları ve tehditlerini şiddetle kınıyoruz' denildi.

  • 900
İYİ Parti Muğla: Partili Cumhurbaşkanı'nın aşağılama ve tehditlerini kınıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize ziyaretinde karşılaştığı provokasyona değinerek, “Gelin hanım beni (Akşener) Netanyahu’nun yanına koyuyor onun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler…” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın bu sözlerine, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Genel Başkanımız Liderimiz Sayın Meral Akşener’in ‘İyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem’ ile ilgili partimiz çalışmasını açıkladığı gün partili Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu tehdit edici açıklamalar Sayın Genel Başkanımızın ‘İyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem’ demesindeki haklılığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Mevcut Anayasamız hükümlerince tarafsız olarak bu hükümleri uygulamakla yükümlü olan Partili Cumhurbaşkanı, partisi adına yapmış olduğu konuşmada Genel Başkanımız Meral Akşener’den bahsederken “ Bay Meral ve Gelin Hanım” gibi cinsiyetçi bir ayrımla Sayın Genel Başkanımızın üzerinden tüm kadınlarımızı aşağılarken Genel Başkanımızı da İkizdere de yaşananlar üzerinden tehdit etmiştir. 
“ŞİDDETLE KINIYORUZ”
“Siyasette tehdit dilini reddediyor, Cumhurbaşkanı’nın bir kadına ve her şeyden önce bir anneye yönelik çirkin ve aşağılayıcı tutumu ve tehditleri şiddetle kınıyoruz. Partili Cumhurbaşkanı İkizdere de yaşananlar üzerine suçu ve suçluyu överek halkı galeyana getirmeye yönelik halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek nefret suçu işlemiştir. Ülkede çarpıcı şekilde ortaya atılan iddialar almış başını giderken bu iddialara cevap vermesi beklenen Sayın Cumhurbaşkanının genel başkanımızı gündemine alması son derece manidardır. Genel Başkanımız ülke gezileri ve vatandaşlarımızla buluşması hiçbir şekilde engellenemeyecektir. Buna kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir.”
“ÜLKEMİZ HİÇ KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİLDİR”
Ülkemiz hiç kimsenin tapulu malı olmadığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları da tebaa değildir. Sayın Cumhurbaşkanı’na düşen Genel Başkanımızı tehdit etmek değil Genel Başkanımız ve tüm vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaktır. Bu şekilde saldırıları meşrulaştırıcı söyleminden sonra İkizdere benzeri gelişmeler tekrar yaşanması halinde bu olayların adresi son derece açıktır.”
“GENEL BAŞKANIMIZI ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”
Sayın Genel Başkanımız, demokratik, güçlü ve mutlu bir Türkiye yürüyüşünde asla yalnız değildir. Muğla İl Teşkilatı olarak Genel Başkanımızla birlikte yürüyecek ve kendisini asla yalnız bırakmayacağız. Birlikte yürümekten korkarsak namerdiz, şerefsiziz, namussuzuz. Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi siyaset tehditle değil hizmetle yapılır. Merkezine koltuğu değil milleti koyarak yapılır. O sandık gelir milletimiz dersi kime veriyor herkes görür. Partili Cumhurbaşkanının aşağılama çabaları ve tehditlerini tekrar şiddetle kınıyoruz.”
 

Bakmadan Geçme