İyi ki varsınız çocuklar!

Seydikemer 4 gündür süren yangınlarla mücadele ederken vatandaşlar sahada olan ekipler için yardım seferberliği başlattı. Alevlere karşı mücadele İstiklal Savaşı'ndaki birlik ve beraberliği hatırlatırken yangınlarla mücadele eden ekiplere ve vatandaşlara bir yardım da yaşları küçük ama yürekleri büyük çocuklardan geldi.

  • 553
İyi ki varsınız çocuklar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye günlerdir orman yangınlarıyla mücadele ediyor. O yangınlardan bir tanesi de Seydikemer ilçesinde devam ederken itfaiye ekiplerinden belediye personellerine, polis ve jandarma ekiplerinden gönüllü vatandaşlara kadar herkes sahada alevlere karşı mücadele ediyor. Çevre ilçe belediyelerin de destek verdiği yangın söndürme çalışmaları gündüzleri helikopterlerle de devam ediyor.
Sahada alevlere karşı mücadele eden ekiplere ve vatandaşlara, ihtiyaç olan her türlü yardım malzemesi duyarlı vatandaşlar tarafından toplanıyor. Belediyelerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) başlattığı yardım toplama kampanyasına 7’den 70’e herkes büyük ilgi gösteriyor. Toplanan yardımlar ise yangın söndürme çalışmalarına engel olunmayacak şekilde Alaçat Mahallesinde bulunan Akdenizli Opet’te toplanıp, yangınla mücadele eden ekiplere ulaştırılıyor. 
KAHRAMAN ÇOCUKLAR
Fethiye’nin Kayaköy Mahallesinde yaşayan 3 kahraman çocuk, yangın sahasına giderek ekiplere ve vatandaşlara yardım etmek istediklerini Sivil Toplum Kuruluşlarına bildirdi. Yangın alanına çocukların girmesinin tehlikeli olduğunu belirten STK görevlileri yardım malzemesi alarak da yardımda bulanabileceklerini ifade etmelerinin üzerine 3 çocuk biriktirdikleri paralarla yardım malzemesi aldılar. Yangın söndürme tüpünden yanık kremine kadar sahada en çok ihtiyaç duyulan malzemeleri alan 3 kahraman çocuk bu malzemeleri Akdenizli Opet’te yardım toplayan ekibe teslim etti. 
Yaşları küçük ancak yürekleri büyük 3 çocuğun yardım malzemesini teslim alan vatandaş; “Çocuklar yangına yardıma gitmek istiyorlardı. Çocuklar için tehlikeli bir ortam olduğu için yardım malzemesi alarak yardımda bulunabileceklerini söyledik. Onlarda kumbaralarında biriktirdikleri paralarla yardım malzemesi alabilir miyiz diye sordular. Yelekler, yangından etkilenmeyecek  yangın eldivenleri, tepe lambaları, 1 tane yangın söndürme tüpü, ilaçlama makinesi, yanık kremleri aldılar” diyerek teşekkür etti. 


 

İyi ki varsınız çocuklar!
İyi ki varsınız çocuklar!

Bakmadan Geçme