İSTANBUL SOSYETESİ, DİLARA AKAY HEYKEL BAHÇESİNİN AÇILIŞINA AKTI

İstanbul sosyetesi Muğla'nın Dalaman ve Fethiye-Göcek sınırındaki ormanlık alana heykel bahçesi gerçekleştiren Dilara Akay'ın davetine aktı. Ormanlık alanda yaptırdığı Dilara Akay heykel bahçesinin açılış kokteyline yakın dostlarıyla İstanbul cemiyet hayatının önemli isimleri de katıldı. Kokteyle sanatçı Meltem Cumbul'un yanı sıra Bedri Baykan, İzzet Öz, Yurdal Sert ile moda ve iş dünyasının önemli simaları katıldı. Dilara Akay, ''Heykellerimi heykel bahçesi olarak daha rahat ziyaret edilebilecek bir hale getirdim. Burada ormanlık alandaki stüdyoda bütün eserlerim sergilenmektedir'' dedi.

  • 8867
İSTANBUL SOSYETESİ, DİLARA AKAY HEYKEL BAHÇESİNİN AÇILIŞINA AKTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul cemiyetinin önemli simaları yaklaşık 3 yıldır Dalaman ile Fethiye-Göcek sınırındaki Şerefler Mahallesinde yaptırdığı evde yaşayan Dilara-Abdullah Akay çiftinin ''Dilara Akay Heykel Bahçesi'' açılışında buluştu. Yeşille mavinin yer aldığı ormanlık alandaki heykel bahçesinin açılışına ilgi yoğun oldu. İstanbul cemiyet hayatının yanı sıra aile ve yakın dostlarının da katıldığı açılışta Dilara Akay, tüm eserlerini sergilediği atölyesinde konuklara bir bir eserleri hakkında bilgiler de aktardı. Dilara-Abdullah Akay çifti konuklarını heykel bahçesi girişinde karşılayıp saatlerce yakın ilgi gösterdiler. Heykel bahçesi açılışına ünlü oyuncu ve sanatçı Meltem Cumbul, Bedri Baykan, İzzet Öz'ün yanı sıra İstanbul cemiyet hayatının önemli isimleri arasındaki Yurdal Sert de sevgilisi Tatyana ile birlikte katıldı. Moda dünyasının önemli isimlerinden Venucia De Russi, Esra Ekmekçi, Numan Sırma, Arhan Kayar, Türkiye eski güzellerinden Sezin Kolcu, Linda Acıman, ünlü darbukacı Burhan Öçal, Aslı Günşıray, Murat Saral, Aliye Simavi gibi önemli simalar da Dilara Akay heykel bahçesi açılışında yer aldılar. Birbirinden güzel eserlerin bulunduğu bahçede İstanbul'un bugün kaybolan çeşmelerinin simgelendiği bidonlara yapılmış heykeli, bu açılışta en dikkat çeken heykellerden biriydi. Heykel salonu ve bahçesinin gezilmesinin ardından birbirlerini bir süredir görmeyen simalar, burada bir arada olmanın mutluluğu ile bol bol sohbet etme fırsatı buldular. Sanatçı Meltem Cumbul'a ilginin çok yoğun olduğu bu davette Cumbul'un sırt ve göğüs dekolteli elbisesi ve devamlı gülüşü ilgi ile izlendi. Davette en neşeli isimlerden birisi de sevgilisi Tatyana ile gelen iş adamı Yurdal Sert'ti. Sert, davete katılanların hemen hepsinin yanına gidip sohbet ederken, Tatyana da heykel bahçesini yalnız gezdi. Gece geç saatlere kadar devam eden davette Fethiye'den turizmci Nurkaya Gündoğdu ile Metin Talaş da yer aldılar.
''ÇALIŞMALARIM ARTIK BURADA''
Heykeltıraş Dilara Akay, ''3 yıl önce Ege ve Akdeniz'in birleştiği Dalaman-Göcek sınırındaki bu yerde heykellerimi heykel bahçesi olarak ziyaretçilerime açıyorum. Heykellerim için Dilara Akay Heykel Bahçesi büyük bir hayalimdi. Onu gerçekleştirdim'' dedi. Akay; ''Heykel çalışmalarıma burada devam edeceğim. Hem de daimi olarak bütün eserlerim burada sergilenecek. İlgilileri ziyarete bekliyorum. Heykellerimde izleyiciyi düşündürmek isterim. İnsanın kendi içsel gelişimi ile bulunduğu coğrafyada, ortamda olabilir. Eserlerimde soyut sanatın, 3 boyutlu çalışmaların güzel etkileşimleri var'' dedi.
''GENÇLERE BİLGİMİ AKTARACAĞIM''
''Amacım kendi çalışma tekniğimi gençlere ve okullardaki öğrencilere tanıtıp öğretmek'' diyen Dilara Akay, ''Öncelikle Göcek, Dalaman, Fethiye ve diğer kentlerden gelecek gençlere burada söyleşi konferans gibi atölye çalışmaları uygulamaları ile katkıda bulunabilmek istiyorum. Bulunduğumuz yöre çok sakin, ilham verici bir yer. Ormanı, denizi, kelebeği hatta orkideleri ile çok özel bir bölge. Burada çok daha güzel eserlere imza atacağım, sergiler düzenleyeceğim'' dedi.
''ÇARPICI ESERLER''

Heykel bahçesindeki eserleri muhteşem bulan Bedri Baykan ise ''Çok çarpıcı eserler. Şu anda müzenin küretörü olsam en az ikisini alırdım. Bizi düşündüren, organik, sade hem de pop göndermeli çok çarpıcı işler çıkmış. Sonuçta ormanda bir müzede olabilir'' dedi. Sibel Baykan ise ''Çok heykel bahçesi vardır ama Dilara'nın çalışması harika olmuş'' ifadelerini kullandı.
Sanatçı Meltem Cumbul ise ''Her birisi çok güzel. Harika bir davet'' diye konuştu.
''HARİKA OLMUŞ''

İş adamı Yurdal Sert de ''Buraya yapılırken gelmiştim. Hayran kaldım. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer olmuş'' dedi.
Görüşlerini aldığımız bazı davetliler de heykel bahçesini gezdikten sonra ''Harika olmuş. Heykeller ise birer sanat eseri. Her birisi muhteşem'' diye konuştular.
ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

Bakmadan Geçme