• Haberler
  • Ulusal
  • İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ndeki hastaları sokağa atarak kaderlerine terk etti

İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ndeki hastaları sokağa atarak kaderlerine terk etti

İsrail ordusu dün hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin boşaltılması için 1 saat süre vermişti. Gazze'deki hükümet, İsrail'in Şifa Hastanesi'ndeki 500 hastayı sokağa atarak kaderlerine terk ettiğini ve bu hastaların üst düzey tıbbi bakıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

  • 691
İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ndeki hastaları sokağa atarak kaderlerine terk etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail yaralıların ve 7 binden fazla yerinden edilmiş kişinin ölümle karşı karşıya kaldığı Şifa Hastanesi'ni rahat bırakmıyor. İsrail ordusu son olarak, günlerdir bombaladığı Şifa Hastanesi'nin 1 saat içerisinde boşaltılmasını istedi. Gazze'deki hükümet, İsrail'in kentinin batısında bulunan Şifa Hastanesi'ndeki 500 hastayı sokağa atarak kaderlerine terk ettiğini belirtti.

"HASTANEYİ BOŞALTIN"
İsrail ordusunun geçtiğimiz günlerde baskın düzenlediği ve sağlık hizmetlerinin tümüyle durduğu Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'nde insanlık trajedisi yaşanıyor. Hastaneye yönelik kuşatma ve içerideki arama-kazı çalışmaları sürerken, İsrail ordusundan saldırı endişesi yaratacak bir hamle daha geldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı kaynakları yaptığı açıklamada; İsrail ordusunun hastane idaresinden, hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesi'nin boşaltılmasını istediğini kaydetti. Ordu, hastanenin boşaltılması için 1 saat süre verdi.

"KADERLERİNE TERK EDİLDİLER"
İsrail ordusunun hasta, yaralı, yerinden edilmiş kişiler ile sağlık personelinin ayrılması için verdiği bir saatlik sürenin dolmasıyla Şifa Hastanesi'nin boşaltılmasının ardından Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Açlıktan, susuzluktan ve acıdan bitkin düşen 500'den fazla hasta ve yaralı, İsrail ordusu tarafından Şifa Hastanesi'nden çıkmaya zorlandı ve sokakta kaderlerine terk edildi. Çoğu durumları ciddi olduğundan, üst düzey tıbbi bakıma ihtiyaç duyuyor." denildi.

Bakmadan Geçme