İslam Memiş uyardı: Altında rekor için hazır olun

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yastık altında altını olan yatırımcılar için önemli bir uyarıda bulundu. Altında yaşanacak kritik bir gelişmeye dikkat çeken Memiş, yatırımcıları pazartesi gününe hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

  • 117
İslam Memiş uyardı: Altında rekor için hazır olun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü ekonomist, altın fiyatlarının yıl sonunda rekor seviyelere ulaşacağını belirterek, yastık altındaki altınları satmamaları konusunda vatandaşlara seslendi. Altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde kademeli olarak artacağını öngören Memiş, pazartesi günü piyasaların açılmasıyla birlikte önemli bir hareketliliğin yaşanacağını ifade etti.

Rekor İçin 24 Saat
Memiş, ons altının 2.685 dolar seviyesini test ederek yeni bir rekor kırdığını vurguladı. Bu yükselişin iki temel nedeni olduğunu belirten Memiş, “Birincisi Amerika Merkez Bankası (FED) ve diğer merkez bankalarının faiz indirim süreci, ikincisi ise Ortadoğu’daki savaş durumunun etkisi. Bu gelişmeler, ons altını 200 dolar civarında yukarı taşıdı. Ancak bu yükselişin ardından teknik bir düzeltme kaçınılmaz olacak” dedi.

İslam Memiş uyardı: Altında rekor için hazır olun

Gram altının ons altını takip ettiğini söyleyen Memiş, şu an gram altının 3.060 lira seviyelerinde olduğunu ifade etti. Fiziki altın fiyatlarının da 3.063 liraya ulaştığını belirten uzman isim, yılsonuna kadar gram altının 3.000-3.500 lira aralığına çıkmasını beklediğini dile getirdi. Memiş, “Son çeyrekte 3.100, 3.200 ve 3.300 lira seviyelerinde kademeli artışlar göreceğiz” diye konuştu.

Altın fiyatlarındaki yükselişin yatırımcıları satış konusunda tedirgin ettiğini belirten Memiş, "Kesinlikle satmamalısınız. Alım-satım yapmak yerine, altını takas olarak kullanmayı düşünün. Örneğin, bir ev ya da araba alırken altınınızı kullanabilirsiniz, ancak altınınızı satmak kesinlikle tavsiye edilmez" dedi.

2025 yılına yönelik öngörülerini de paylaşan İslam Memiş, gram altının 4.500 lira seviyelerine ulaşabileceğini belirterek, yatırımcılara ons altının hareketlerini yakından takip etmelerini tavsiye etti. "Ons altın nereye giderse, gram altın da oraya gider. Bu nedenle varlıklarınızı mutlaka elinizde tutmalısınız" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme