• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş' ten Yüzde 30 Kayıp Uyarısı! 'Çarşamba Günü Film Kopacak'

İslam Memiş' ten Yüzde 30 Kayıp Uyarısı! 'Çarşamba Günü Film Kopacak'

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel YouTube kanalında yayınladığı son videosunda altın, döviz ve borsa piyasalarına dair yeni haftanın öngörülerini paylaştı. Memiş, özellikle borsa ve dolar yatırımları konusunda önemli uyarılarda bulundu. Yatırımcıları, aceleci kararlar almamaları ve kurumsal şirketlere yatırım yapmaları konusunda uyaran Memiş, yüzde 30'a varan kayıplar yaşanabileceğini ifade etti.

  • 2846
İslam Memiş' ten Yüzde 30 Kayıp Uyarısı! 'Çarşamba Günü Film Kopacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsada 12.000 Puan Uyarısı

İslam Memiş, borsada 12.000 puan seviyesine dikkat çekerek, bu seviyeye ulaşılmasının ardından yatırımcıların hisse senetlerini gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. Memiş, "Borsada alım fırsatlarını artık kollamayacağız. 6 ay boyunca borsadaki iniş ve çıkışlarla ilgilenmedik, ilgilendiğimiz tek şey 12.000 puan seviyesi. Eğer bu noktada kurumsal şirketler haricindeki hisselere yatırım yaparsanız yüzde 20, hatta yüzde 30 kayıplarla karşılaşabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Memiş, kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapılmasının ciddi kayıplara yol açtığını vurgulayarak, yatırımcıları bu konuda uyardı. Ayrıca, sadece tek bir hisse senedine yatırım yapmanın riskli olduğunu ve geniş bir portföy tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Dolar İçin Alım Fırsatı

Dolar kurunun 33.90 seviyesinden haftayı tamamladığını belirten Memiş, doların şu anda en ucuz yatırım araçlarından biri olduğunu ifade etti. "Dolar kuru 33.80-34.20 bandında hareket ediyor. Düşüşler kalıcı değil, bu nedenle dövizle ticaret yapanlara alım fırsatlarını değerlendirmelerini öneriyorum" dedi.

Memiş, dövizle ticaret yapanlara gerilemelerin geçici olduğunu ve bu durumun bir fırsat yaratabileceğini söyleyerek, yatırımcıların soğukkanlı olmalarını tavsiye etti.

Yatırım Tavsiyesi Değil, Uyarı Niteliğinde

Memiş, yaptığı açıklamaların yatırım tavsiyesi olmadığını bir kez daha vurgulayarak, yatırımcıların dikkatli olmalarını ve aceleci kararlar almamalarını önerdi. Özellikle borsa ve dolar piyasalarındaki hareketliliklerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.
 

Bakmadan Geçme