• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı: Yıl Sonu Beklentileri Ne Yönde

İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı: Yıl Sonu Beklentileri Ne Yönde

Finans uzmanı İslam Memiş, son yaptığı açıklamalarda gram altın, borsa, dolar ve Euro hakkında önemli öngörülerde bulundu. Memiş, gram altının ons altına bağlı olarak hareket edeceğini ve Ağustos sonuna kadar 2.730 TL seviyesini beklediğini ifade etti. Yılsonu içinse gram altın fiyatının 3.500 TL'ye ulaşabileceğini belirtti.

  • 590
İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına Kritik Uyarı: Yıl Sonu Beklentileri Ne Yönde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Faiz İndirimi Beklentisi
Merkez bankalarının yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde faiz indirimine gideceğini öngören Memiş, “Kasım ve Aralık aylarında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam 500 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasını bekliyorum. Bu durum, dolar karşısındaki varlıkların değer kazanmasına neden olabilir. Ancak, faiz indirimleri ekonomik anlamda bir rahatlama getirmeyecek” diye konuştu.

Borsa ve Dolar Kurundaki Beklentiler
Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksinin 9.850-10.200 puan aralığını takip ettiğini belirten Memiş, borsada bekleyişin devam ettiğini söyledi. Dolar kuru için ise yıl sonu tahminini 40-45 TL aralığında tuttuklarını belirtti ve doların baskılandığı bu dönemlerde düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Gram Altında Hedef 3.500 TL
Gram altın fiyatının bu hafta serbest piyasalarda 2.705 TL seviyesini iki kez test ettiğini hatırlatan Memiş, “Ağustos sonunda 2.730 TL seviyesini görmeyi bekliyorum. Ancak yıl sonu için öngörümüz 3.000-3.500 TL aralığında” dedi.

Memiş, yatırımcılara altın piyasasını yakından takip etmelerini önerirken, ons altındaki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirdiğini belirtti. Özellikle Ortadoğu’daki gelişmelerin ons altını yukarı yönlü baskılayabileceğini de sözlerine ekledi.
Not: Bu haber yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Haberde yer alan değerlendirmeler tamamen bilgilendirme amacı taşır.

Bakmadan Geçme