• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş'ten altın uyarısı! Piyasalar bayrak gibi dalgalanacak…

İslam Memiş'ten altın uyarısı! Piyasalar bayrak gibi dalgalanacak…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş,'Bu hafta döviz kurlarının geniş bant aralığında dalgalanmasını bekliyorum ifadelerinde bulundu.

  • 650
İslam Memiş'ten altın uyarısı! Piyasalar bayrak gibi dalgalanacak…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarındaki yükselişler yatırımcıların dikkatini çekiyor. Uzman İslam Memiş, gram altını bozdurmak isteyenlerin acele etmemesi gerektiğini belirtti. Piyasalardaki dalgalanmanın süreceğini ve yatırımcıların sabırlı olması gerektiğini işaret etti.

TÜRKİYE’NİN GRİ LİSTE DURUMU
Türkiye’nin gri listeye alınmasının anormal olduğunu belirten Memiş, bu durumun normalleştiğini söyledi. Borsa tarafında yabancı yatırımcıların gelişine dair büyük beklentiler olmadığını söyledi.

DOLAR KURUNDAKİ GELİŞMELER
Memiş, doların 32.80 seviyesinde olduğunu belirtti. Doların uluslararası piyasalarda güçlendiğini ancak önümüzdeki hafta dolar endeksinde bir gerileme beklediğini ifade etti. Bu durumun dolar/TL kurunu 32.60 seviyesine çekebileceğini belirtti. Piyasalardaki dalgalanmaların devam edeceğini öngören Memiş, yatırımcıların dikkatli olmasını tavsiye etti. Döviz kurlarındaki hızlı değişimlerin altın piyasasını da etkilediğini belirtti.

ALTIN FİYATLARINDAKİ YILLIK ARTIŞ
Gram altın, yılbaşından bu yana 495,4 lira artarak yüzde 25,35 değer kazandı. Son bir yıla göre ise yüzde 52,62 artış gösterdi. Ons altın, yılbaşından bu yana yüzde 14,18, son bir yılda ise yüzde 21,44 değer kazandığını ifade etti.

Bakmadan Geçme