İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla'da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB KGK ve OPET'in iş birliği ile geliştirilen 'İşimiz Temiz Projesi' kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri'nde eğitimler başladı. 'İşimiz Temiz' Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla'da eğitimlere başvurular devam ediyor.

  • 437
İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla'da başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in iş birliği ile hayata geçirilen “İşimiz Temiz Projesi’nin eğitimleri başladı. İşletme sahipleri ve çalışanları İldeki Halk Eğitimi Merkezleri’ne giderek kayıt olabilecekleri gibi aynı zamanda e-devlet sistemi üzerinden online kayıt olabilirler.
Muğla KGK Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan; “İlimizdeki tüm işletmelerimizi ve çalışanlarını İşimiz Temiz Hijyen Eğitimlerine katılmaya davet ediyorum. Eğitimler sonunda esnafımız temizlik ve hijyen normlarını geliştirerek tüketicilerin beğeni ve takdirini kazanacaktır. Proje’nin ilimizde başlamasından büyük memnuniyet duyuyorum. Bu projeyle ilimizde temizlik ve hijyen konusunda bir seferberlik başlatmış bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.  
İşimiz Temiz Hijyen Eğitimleri yeme-İçme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki Mikro İşletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. Eğitim sonunda alınacak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesine ek olarak talep eden kursiyerlere Europass Sertifika eki de verilecek. Böylece bu belgeye sahip olan kişiler ömür boyu geçerli mesleki eğitim yeterliliği ve Europass Sertifika Eki ile Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken bir adım öne geçebilecek.
İşimiz Temiz Projesi kapsamında İzmir’de yeme-içme sektöründen 6 bin, konaklama sektöründen 6 bin ve ulaşım sektöründen 6 bin olmak üzere toplam 18 bin, Antalya’da yeme-içme sektöründen 3 bin, konaklama sektöründen 3 bin ve ulaşım sektöründen 3 bin olmak üzere toplam 9 bin ve Muğla’da ise yeme-içme sektöründen bin 500 konaklama sektöründen bin 500 ve ulaşım sektöründen bin 500 olmak üzere toplam 4 bin 500 mikro işletmeye ve toplamda ise 31 bin 500 mikro işletmeye toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyan hijyenik koşulların oluşturulması ve işletilmesi amacıyla hijyen eğitimleri düzenlenecek. 3 farklı sektöre özel hijyen eğitimleri ve diğer proje uygulamaları pilot iller olan İzmir, Antalya ve Muğla’dan başlarken tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması hedefleniyor.
 

İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla'da başladı
İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla'da başladı
İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla'da başladı
İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla'da başladı

Bakmadan Geçme