'İNTİHAR EDEN MÜZİSYENLER VAR'

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren ve konserleri iptal edilen müzisyenler, sosyal medyada #MüziğeSesVer kampanyası başlatırken, öte yandan devletin kendilerinden aldıkları stopaj vergisinin yüzde 5'e indirilmesini istiyorlar. Ünlü pop rock grubu Gizem Saatçi Band da müzisyenlerin geçtiği bu zorlu süreçte devletten destek beklediklerini ifade etti. Grubun solisti Gizem Saatçı ' Son altı ayda birçok müzisyen arkadaşımız, maddi sebeplerden dolayı ve hükümetin sorunlarımıza sahip çıkmamasından dolayı intihar etti. Sorunlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz' dedi.

  • 2101
'İNTİHAR EDEN MÜZİSYENLER VAR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Gülyüz Yurdagül Sırt'ın haberine göre; Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin ardından kapatılan iş yerleri ve iptal edilen işler sebebiyle birçok iş kolu ekonomik olarak kötü etkilendi. Bunlardan biri de müzik sektörü oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren ve konserleri iptal edilen müzisyenler, sorunlarına sahip çıkılmasını istiyor. Ünlü pop rock grubu Gizem Saatçi Band'in vokali de yaptığı açıklamada " Neredeyse bütün müzisyenler,hayatta ve ayakta kalabilmek için enstrümanlarını satıp aylardır o parayı yiyorlar" dedi. 

STOPAJ VERGİSİ YÜZDE 5'E İNSİN
Grubun vokali Gizem Saatçı,"Ülkemizde müzikten başka hiçbir yan geliri olmayan müzik emekçilerimiz var.Son altı ayda birçok müzisyen arkadaşımız maddi sebeplerden dolayı ve hükümetin sorunlarımıza sahip çıkmamasından dolayı intihar etti.Neredeyse bütün müzisyenler,hayatta ve ayakta kalabilmek için enstrümanlarını satıp aylardır o parayı yiyorlar. Meslek birlikleri konusunda teliflerimiz maalesef ülkemizin İstanbul'undan Ankara'sına kadar toplanabiliyor. Hele ki böyle bir dönemde hükümetimiz Kültür Bakanlığı aracılığıyla biz bestekarlarına sahip çıkacağı yerde, üç ayda bir aldığımız çok komik rakamların da stopaj vergisini yüzde 20'ye çıkardı. Yanlış yatırımların mübessili her zaman halk olmamalı hele ki ülkemizin aydınlık geleceği olan biz müzik emekçileri asla olmamalıyız. Bu konuda yıllardır uğraş veren meslek birliği başkanlarımızın çabaları, çalışmayan bürokrasinin umut bekçileri durumundalar. Bu konuda acilen toplanamayan telifin stopaj vergisinin yüzde 5'e indirilmesini Hazine Bakanlığı'ndan saygılarımla arz ediyorum" diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme