İnternetten Altın Almaya Dikkat!

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, internetten alınan gram, çeyrek ve yarım altınların ağırlığında eksiklik olabileceği uyarısında bulunmasının ardından Fethiye'deki kuyumcular da vatandaşları e-Ticaret yoluyla alınacak altına karşı uyardılar. Kuyumcular, altın almak isteyen vatandaşları bilindik ve güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmalarını istediler. 

  • 3120
İnternetten Altın Almaya Dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, internetten alınan gram, çeyrek ve yarım altınların ağırlığında eksiklik olabileceği uyarısında bulunmasının ardından Fethiye’deki kuyumcular da vatandaşları e-Ticaret yoluyla alınacak altına karşı uyardılar. Kuyumcular, altın almak isteyen vatandaşları bilindik ve güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmalarını istediler.

Hülya Kulalı ve Emrullah Gök’ün özel haberine göre, günümüzde insanlar artık neredeyse her şeyi internet üzerinden alarak günlük hayatlarına devam ediyor. Bu alışkanlıklara son yıllarda ‘altın’da eklendi. Vatandaşlar son yıllarda internet üzerinden normal fiyatından daha ucuza ve taksit yöntemiyle altın almaya yöneldi. Ancak vatandaşlar ‘10 yarım altın aldım, altın fiyatı arttı kar ettim' diye düşünürken, aslında ağırlıktaki fark nedeniyle zarar edebiliyor. Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal’da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada internetten alınan gram, çeyrek ve yarım altınların ağırlığında eksiklik olabileceği uyarısında bulundu.

 BOZKURT, “HERKES KUYUMCUSUNDAN ALIŞVERİŞ YAPSIN”
İnternet üzerinden altın alanların büyük sorunlarla karşılaştığına dikkat çeken Karlık Kuyumculuk Satış Görevlisi Çetin Bozkurt, “Son zamanlarda bize de bu tarz olaylar geliyor. İnsanların büyük bölümü internetten alışveriş yapıyor ve büyük bölümü de büyük sorunlar yaşıyor. Ama şu da bir gerçek ki kuyum sektörü çok farklı bir şey. Geleneğimizde de vardır. Bütün ailelerin, insanların bir kuyumcusu vardır. Düğününde, özel günlerinde özellikle o kuyumcuyu seçerler. Güven içerisinde alışveriş yapar. Herhangi bir sorun çıktığında da tekrar kapısını çalar. Ve sorununu giderir. Ama internette maalesef bu tarz bir koruma sistemi yok. Alışveriş yapıyorsunuz. Ama yaşayacak olduğunuz veya yaşadığınız sorunu giderebileceğiniz bir muhatap bulamıyorsunuz. Bundan dolayı reel olarak herkes kuyumcusundan alışveriş yapsın. Hizmeti en iyi aldığı noktada iyi fiyat bulduğu noktada alışveriş yapsın. Ben bunu öneririm ve dolayışla bu tarz sorunları aşmış oluruz” dedi.
Bozkurt, “İnternette efektli görüntülerde altın seçip almış gelince çok büyük sürprizlerle karşılaşmış, gördüğü görüntüye ait bir ürün bulamamış, gramı farklı çıkmış ya da problemli gelmiş, geri iade edememiş ya da problemini giderememiş gibi sorunlarla karşılaşan insanlar son yıllarda Fethiye’de de oluyor” dedi. 
EKİZ, “GRAMLARDA VE AYARLARDA OYNAMA YAPABİLİYORLAR”
İnternetten altın alanların pişmanlık yaşadıklarını belirten Özyer Kuyumculuk Satış Sorumlusu Hüseyin Ekiz, “Altını gerçekten güvendiğiniz bir yerden alınması daha sağlıklı olur. Normalde internet alışverişlerinde gramlarda ve ayarlarda oynama yapabiliyorlar. Artı fiyat olarak da çok abartı fiyatları var. Halkımız internette taksit imkanı olduğu için internete yöneliyor ama daha sonra da pişmanlık yaşıyor. Fethiye’de de bazen böyle olaylarla karşılaşıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme