İnternet Gazetecileri Federasyonu 1 yaşında

Türkiye genelindeki internet gazetecileri derneklerini bir araya getiren İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), birinci kuruluş yıldönümü kutluyor.

  • 509

İnternet Gazetecileri Federasyonu’nun kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan İGF Genel Başkanı Mesut Demir, 23 Ocak 2020 tarihinde kurulan ve hızla büyüyen İGF’nin, Türkiye genelinde internet habercilerini bir araya getirerek önemli çalışmalara imza attığını kaydetti. 
İnternet Gazetecileri Federasyonu’nun, medyada önemli bir değişim sürecinin yaşandığı dönemde kurulduğuna dikkat çeken Mesut Demir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “İnternet yasasını ülkemize kazandırmak, internet ortamında halkın haber alma özgürlüğü adına habercilik yapan meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, yasal zeminde henüz ‘gazeteci’ olarak addedilmeyen meslektaşlarımızın özlük haklarını elde etmelerini sağlamak amacıyla bir yıl önce İnternet Gazetecileri Federasyonu’nu kurduk.  Aradan geçen bir yılık süreçte Türkiye genelinde teşkilatlanmamızı gerçekleştirdik ve ülkemizin en üst çatı basın meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na üye olduk. Çalışmalarımızı Koronavirüs salgınının olumsuz koşullarına rağmen yılmadan sürdürdük. İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak 81 il ve KKTC’de yayın yapan 2 bin 500 internet medyasına haber ve reklam desteği sağlayacak İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İGF TV’nin temellerini attık. İGF Haber Ajansı ve İGF Reklam Ajansı’nın bu ay hizmete girmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere olan İGF TV’nin de, şubat ayı içerisinde yayına başlamasını hedefliyoruz.”  
“İNTERNET YASASI İLE MEDYAMIZ ‘ŞANTAJCI, TEHDİTÇİ, ÇIKARCILARDAN’ KURTULACAK”
Federasyon olarak 2021 yılından beklentilerinin hali hazırda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından paydaşlarıyla birlikte çalışmalarını sürdürdüğü İnternet Yasası’nın bir an önce Meclis’ten geçirilip kanunlaşması olduğuna dikkat çeken Demir, “Mesleğimizin geleceğine yön verecek ve internet gazetecilerinin çalışma hayatı içinde yerini sağlamlaştıracak olan bu yasa en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geleceğine inanıyoruz. Bu sayede 212 sayılı sözleşmeye tabi çalışan meslektaşlarımız, tıpkı yazılı, görsel ve işitsel medyalarda olduğu gibi aynı özlük haklarına internet gazetecisi olarak da sahip olacaklar. İnternet Yasası sayesinde ‘merdivenaltı’ olarak tabir edilen internet sitelerinin yerini kurumsal internet medyaları alacak, ülke vizyonuna katma değer sağlayacak ve medyamız ‘şantajcı, tehditçi, çıkarcılardan’ kurtulacak. Amacımız yazılı veya görsel basına rakip olmak değil, yol arkadaşı olarak gazetecilik mesleğine katkıda bulunmaktır. Birinci yılımıza ulaşmanın ve kısa sürede önemli çalışmalara imza atmanın mutluluğuyla tüm İnternet Gazetecileri Federasyonu ailesine ve bizlere güç veren Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na içtenlikle şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme