Instagram Neden Kapatıldı? BTK'dan Son Dakika Kararı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdi. Kullanıcılar, 'Instagram çöktü mü?', 'Instagram neden açılmıyor?' ve 'Instagram'a neden erişim engeli getirildi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi. İşte Instagram'a erişim engelinin nedeni...

  • 1414
Instagram Neden Kapatıldı? BTK'dan Son Dakika Kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Instagram Neden Kapatıldı? BTK'dan İlk Açıklama
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya devi Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'dan yapılan ilk açıklamada, erişim engelinin katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle getirildiği belirtildi. Kullanıcılar, "Instagram'a erişim engeli mi getirildi?" ve "Instagram yasaklandı mı?" sorularının yanıtlarını aramaya devam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları Instagram'a giriş yapabiliyor ancak "hikaye" görüntülenemiyor ve gönderi paylaşılamıyor. Mesaj gönderme özelliği ise aktif durumda.

2 Ağustos: Instagram Çöktü mü? Neden Açılmıyor?
2 Ağustos 2024 tarihinde Instagram'a erişim sorunu yaşanmaya başladı. BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı görüldü. Erişim engelinin neden yapıldığına ilişkin ilk açıklama geldi. Ancak erişim kısıtlamasının ne kadar süreceğine ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Instagram Ne Zaman Açılacak?
Instagram'ın erişime ne zaman açılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Erişim engelinin kaldırılmasının Instagram'ın tutumuna bağlı olduğu belirtildi. Eğer Instagram, erişime kapatılma kararına ilişkin gerekli adımları atarsa, bu karar geri alınabilir.

Sosyal Medyada Tepkiler
31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajlarının Instagram tarafından engellendiğine dikkat çekerek, “Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” ifadelerine yer vermişti.
 

Bakmadan Geçme