İnsan kaçakçılığına 6 tutuklama

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde yapılan operasyonda 4 araç içerisinde Irak, İran, Mısır ve Suriye uyruklu 97 düzensiz göçmenin yakalandığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak 13 şüpheli Fethiye Adliyesi'ne getirildi ve hakim karşısına çıkarıldı. Soruşturma sonucunda 6 kişinin tutuklandığı bildirildi.

  • 1216
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İnsan kaçakçılığına 6 tutuklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 13 şüpheliden 6’sının tutuklandığı öğrenildi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği ekipleri; Fethiye’deki değişik pansiyon ve otellerde kalan göçmenlerin yurt dışına kaçırılacağı bilgisi alınması üzerine geniş çaplı bir çalışma başlattı. 

Ekipler ilk olarak 17 Aralıkta Faralya Mahallesi’ndeki ormanlık alanda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Suriye, İran ve Irak uyruklu 97 göçmen yakalanmış, organizatör oldukları iddiasıyla biri Irak uyruklu 10 şüpheli de gözaltına alırken, sorguda gözaltı sayısı 13’e çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Fethiye Adliyesi’ne sevk edilen 13 şüpheliden Ö.K, M.Ç. ve R.T.’nin savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığı belirtildi. G.A., R.K., D.P., N.İ., A.B. B.A.S  çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanırken; O.E., S.N, Y.T. ve  S.G kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(Fatih Dereli)

Bakmadan Geçme