İnsan hakları bildirisi broşürü dağıtıldı

10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edilişinin yıldönümü olması dolayısıyla, Fethiye Belediyesi İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile ilgili broşür dağıttı.

  • 1013
İnsan hakları bildirisi broşürü dağıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye ekipleri, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi hakkında bilgilendirme amacıyla Belediye ana hizmet binası girişinde dağıtım yapıldı. Ayrıca Fethiye Kent Konseyi de, Fethiye’nin çeşitli bölgelerinde dağıtım gerçekleştirdi.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Adalet ve hukukun olmadığı, haklarının korunmadığı özgürlüklerin kısıtlandığı hiçbir yerde huzur ve barış yoktur. Farkındayız ki, dünyanın her zamanınkinden daha çok herkesin birbirini anlayabileceği ortak bir kültür evrensel bir anlayışa ihtiyaç var” dedi.

İnsan Hakları Günü
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'ten bu yana her 10 Aralık'ta kutlanmaktadır. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra dünyadaki devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması gerektiği konusunda anlaşmaya vardılar ve İnsan Hakları Bildirisi hazırlandı. Bildiri 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edildi.
 

Bakmadan Geçme