İnşaat Taahhütleri grubu sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 3 Nolu İnşaat Taahhüt Grubu, videokonferans yöntemiyle toplanarak sorunlarını istişare etti.  

  • 693
İnşaat Taahhütleri grubu sorunlarını konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına FTSO 3 Nolu İnşaat Taahhüt Grubu’ndan 20 üye katıldı. Videokonferansta konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, inşaat sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek, pandemi sürecinde Oda üyelerinden Oda’ya iletilen ve çözüme kavuşturulan sorun ve talepler hakkında meslek grubu üyelerine bilgi verdi.
Çıralı, “Odamızın da girişimleriyle inşaat sektörü, pandemi dolayısıyla uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Böylece kısıtlamalardan sektörümüzün olumsuz etkilenmesinin önüne geçildi.” dedi. Bölgede faaliyet gösteren inşaat firmalarının, yaz turizm sezonunun bitmesiyle birlikte en yoğun oldukları döneme girdiğini hatırlatan, Başkan Çıralı, Covid-19 salgını dolayısıyla küresel ticarette yaşanan kriz ve dövizde yaşanan dalgalanmanın inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini ve sektörde hammadde tedarikinden sorun ciddi yaşandığını dile getirdi. Çıralı, inşaat sektörü ile ilgili TOBB’a iletilen son yazı özellikle, hammadde tedarik sorunu, stokçuluk, Otopark Yönetmeliği, yapı denetim havuzlarının ilçeler bazında oluşturulması, Kentsel Dönüşüm Kredisi, Kira Destekleri ve Kredi limitlerinin yetersizliği ve teminat sorunu konularının yer aldığını anlattı. 

Başkan Çıralı’dan sonra tek tek söz alan meslek grubu üyeleri yaşadıkları sorunları dile getirdi ve sektöre ilişkin yönetmeliklerde değişiklik yapılması ve prosedürlerin hızlandırılması istendi.

İnşaat Taahhütleri grubu sorunlarını konuştu

Bakmadan Geçme