İnlice Halk Plajı cıvıl cıvıl

Fethiye Belediyesi'ne bağlı FEBAŞ tarafından işletilmekte olan İnlice halk plajı 1 Haziran'da ilan edilen 'normalleşme süreci' kapsamında kapılarını ziyaretçilerine açtı.

  • 3896
İnlice Halk Plajı cıvıl cıvıl
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs ile mücadele tedbirleri çerçevesinde çeşitli ekstra önlemlerin alındığı İnlice halk plajı hayatın yavaş yavaş normale dönmesiyle eski günlerine kavuşuyor. Plaj, gerek bölgede yaşayan vatandaşlar, gerekse özellikle yerli turistler tarafından büyük rağbet görüyor. 
Sezon hazırlıkları kapsamında otoparkı yeniden düzenlenen, aydınlatma sistemleri, yeşil alanları, parkeleri elden geçirilen İnlice halk plajındaki kafe emsallerine göre uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. 

Yaklaşık 20 dönümlük plaj alanında 4 dönüm genişliğindeki otoparkı ile hizmet veren İnlice halk plajına motosiklet veya yaya girişleri ücretsiz yapılıyor. Güvenlik amacıyla 24 saat boyunca kamerayla izlenen tesisin kafeteryasından aynı anda yaklaşık 150 kişi, şezlonglardan da yine 200 kişi yararlanabiliyor.

Toplamda yaklaşık 4500 kişinin yararlanabildiği İnlice plajında engelli kişiler için de tüm detaylar düşünüldü. İki adet engelli rampasının bulunduğu İnlice’de, küçük çocuklar için bir oyun parkı, gençler için bir voleybol sahası bulunuyor. 

GİRİŞ ÜCRETSİZ – OTOPARK ÜCRETİNE ZAM YAPILMADI 
İnlice halk plajı yetkilisi Mahmut Çaylı işletmenin son durumu hakkında yaptığı açıklamada; “Koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tüm ekstra önlemleri alarak plajımızı Haziran ayı başında açtık. Hem sahil boyunca, hem de duş, tuvalet, kafe gibi ortak kullanım alanlarında Koronavirüs ile ilgili uyulması gereken kuralları gösteren uyarıcı tabelalar koyduk. Sağlık Bakanlığı genelgesi kapsamında, şezlonglar arası mesafeyi 1,5 metre tuttuk. Şezlongların üzerinde hijyen kuralları gereğince kumaş minder kullanmıyoruz. Tesisteki duşlar ve tuvaletler sık sık dezenfekte ediliyor. Özetle, Bakanlığın göndermiş olduğu genelgeye göre tüm kurallara uyularak hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. 
Gazi ve şehit yakınlarından otopark ücreti almıyoruz. Kendilerine şezlong sahasında en önden ve ücretsiz şemsiye & şezlong tahsis ediyoruz.  Tesisimize gelecek konuklarımız arzu ederlerse evcil hayvanlarını da yanlarında getirebiliyorlar. Tesise girişte motosikletlerden ve yayalardan herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Plajımıza özel araçlarıyla gelen konuklarımız için otopark ücretini geçen sene olduğu gibi sadece 15 TL’da tuttuk. Yani otopark ücretine bu yıl herhangi bir zam yapmadık. Kafeteryamızdaki yiyecek içecek fiyatları ise, iddia ediyoruz ki, bölgedeki tüm sahil işletmeleri arasında en uygun fiyatlı olanlar. Tüm halkımızı gönül rahatlığıyla keyifli vakit geçirmeleri için tesisimize davet ediyoruz.” dedi. 

MİNİBÜS SEFERLERİ BAŞLATILDI 
İnlice halk plajı yetkilisi Mahmut Çaylı açıklamasında ayrıca; bu sene tesise özel araçlarıyla gelme imkanı bulunmayan vatandaşları da düşünerek, Göcek minibüsleri için bir güzergah değişikliği yapıldığını ve Göcek minibüslerinin İnlice plajına da uğramalarının sağlandığını belirtti.

İNLİCE PLAJI 
Fethiye şehir merkezine sadece özel araçla sadece 20 dk mesafede yer alan İnlice sahili, doğal güzelliklerinin yanında,  hem Fethiye’ye, hem de Dalaman'a yakınlığı nedeniyle tatilcilerin ve günübirlik ziyaretçilerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden birisi durumunda bulunuyor. 

Yemyeşil bir orman yolundan çam kokuları eşliğinde ulaşılan plaj önceki yıllarda kamp alanı olarak kullanılıyordu. Uzun bir sahile sahip olan İnlice, hem güzel bir gün geçirmek isteyenler, hem de Fethiye – Dalaman karayolu üzerinde durup deniz keyfi yapmak isteyenler için uygun bir imkan sağlıyor. Plajda ziyaretçilerin ihtiyaçlarını gidermeleri için Fethiye Belediyesi tarafından işletilen kafenin yanı sıra, ziyaretçiler için duşlar, soyunma kabinleri, mangal alanı, voleybol sahası, çocuk oyun parkı da hizmet veriyor.

İnlice plajı otoparkından araç başına 15 TL alınırken, arzu edilirse uygun fiyatlarla şezlong ve şemsiye de kiralanabiliyor. Plajda şezlonglar, masalar ve sehpalar sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde sosyal mesafe korunarak hizmet veriyor. İnlice Plajı’nın birçok bölgesinde özellikle sosyal mesafe, hijyen, maske ile ilgili bilgilendirme tabelalarının  yer aldığı görülüyor.
 

Bakmadan Geçme