ING Basketbol Ligi'nde 19. haftanın ardından 

ING Basketbol Süper Ligi'nde, düşme hattındaki tüm takımları çok yakından ilgilendiren müsabakada,  Lokman Hekim Fethiye Belediyespor İstanbul'da Galatasaray'a konuk oldu. LH Fethiye Belediyespor ile Galatasaray arasında Sinan Erdem salonunda oynanan maçı evsahibi ekip hakem desteğiyle 71 - 68 kazandı.

  • 1672
ING Basketbol Ligi'nde 19. haftanın ardından 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve bazı Yönetim Kurulu üyelerinin de izlediği maçtaki bu sonuçla Galatasaray 19 maçta 7. galibiyetini alırken, LH Fethiye Belediyespor 4 galibiyette kaldı. Maçı Fethiye ekibi kazanmış olsaydı Galatasaray averajla 15. sıraya inecekti.

YİNE HAKEM SKANDALI
Maçın 33. dakikasında konuk LH Fethiye Belediyespor skoru 58-57'ye getirdi. LH Fethiye Belediyespor bitime 5 dakika kala çember altından bulduğu sayılarla skorda 63-61'i yakaladı. Son düdüğe 4:38 kala Darion Atkins'in yaptığı tertemiz bloğuna faul kararı çıkması, Fethiye tarafında büyük tepki yarattı.

Bitişe 1:42 kala Galatasaray'dan Trevis serbest atışları kaçırmayıp ev sahibi ekibi tekrar öne geçirdi: 69-68. Fethiye'nin kritik hücumunda Branden Frazier bitime 18 saniye kala 3'lük atarken, Galatasaraylı Trevis çok net bir faul yaptı ve adeta Frazier'in omzuna tırmandı. Ancak sezon başından beri her kritik anda Fethiye aleyhinde düdük çalan hakemlerden yine skandal bir karar geldi ve bu pozisyona faul çalınmadı. Son 16 saniyede Trevis 2 serbest atıştan birini sayıya çevirince skor 70-68 oldu. Fethiye'nin Frazier ile kullanamadığı hücumdan sonra Trevis bitime 3.6 saniye kala 2 serbest atıştan yine 1 sayı bulup skoru belirledi: 71-68

ÖLÜM KALIM MAÇI BU HAFTA
LH Fethiye Belediyespor'un bu hafta sonu Beşkaza Spor Salonu'nda oynayacağı Ormanspor maçı tam bir ölüm kalım mücadelesi şeklinde geçecek. LH Fethiyespor'un ligde kalma iddiasını sürdürebilmesi için Ormanspor maçını mutlaka kazanması gerekiyor.

AÇILIŞ MAÇINI KAZANAN BURSASPOR 
19. haftanın açılış maçında, ligin alt sıralarını ilgilendiren Frutti Extra Bursaspor ve Aliağa Petkim karşı karşıya geldi. Petkim’i Tofaş Spor Salonu’nda ağırlayan Frutti Extra Bursaspor maçtan 95-89’luk skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Bursaspor ligdeki 7. galibiyetini alırken, Petkim sahadan 12. kez mağlubiyetle ayrıldı. Güçlü kadrosuna ve zengin bütçesine rağmen ligin dibinden kurtulamayan Petkim’in önünde Darüşşafaka, Fenerbahçe ve Galatasaray maçları bulunmuyor.

AFYON BÜYÜK OYNUYOR  
19. haftanın bir başka maçında HDI Afyon Belediyespor Darüşşafaka Tekfen’i misafir etti. Kıran kırana geçen maçı ev sahibi ekip 80-79 kazanmayı başardı. Bu sonuçla HDI Sigorta Afyon Belediyespor 11. galibiyetini alırken Daçka ise 9. yenilgisini yaşadı. HDI Afyon Belediyespor’da Macura 22 sayı ve 3 ribaund ile takımın en skoreri olurken, Chris Wright 12 sayı ve 12 asist ile double-double yaptı. Darüşşafaka Tekfen’de Andrew Andrews 28 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olurken, Gran Jerrett 16 sayıyla mücadele etti.

GAZİANTEP’TEN DEV GALİBİYET
Empera Halı Gaziantep Basketbol, İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Beko karşısında sürpriz bir galibiyete imza attı. Fenerbahçe bir ara 16 sayı geriye düştüğü maçı uzatmaya götürmeyi başarsa da, uzatmalarda konuk ekip 102-97’lik skorla galip geldi.

Sarı-lacivertli ekipte Marko Guduric, ikinci çeyreğin ortasında yaşadığı sakatlık sebebiyle kenara geldi ve bir daha maça dönemedi. Bu sonuçla birlikte Gaziantep bu sezonki 19. maçında 9. galibiyetini alırken, Fenerbahçe ise sahadan 5. kez yenilgiyle ayrıldı.

KARŞIYAKA’DAN ÜSTÜSTE 11. GALİBİYET 
Lig’de son 10 maçını kazanan Pınar Karşıyaka, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada TOFAŞ’ı 90-71 yenerek üst üste 11. galibiyetini aldı. Yeşil-kırmızılı Karşıyaka bu sonuçla 19. maçındaki 16. galibiyetini alırken TOFAŞ 9. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

BÜYÜKÇEKMECE TEPETAKLAK   
Küme düşmeme mücadelesinde LH Fethiye Belediyespor’un en önemli rakiplerinden birisi olan ve ligdeki son 4 maçını kaybeden Büyükçekmece kendi sahasında Türk Telekom’u konuk etti. Ankara ekibi Türk Telekom ikinci yarıda yarattığı farkı iyi kullanarak galibiyete uzandı: 75-86. Bu sonuçla Büyükçekmece üstüste 5. mağlubiyetini almış oldu. Büyükçekmece 19. maçında 12. mağlubiyetini alırken, Türk Telekom 19. maçında 11. kez galip geldi.

ANADOLU EFES 19 MAÇTA 19 GALİBİYET 
Ligin ilk 18 haftasında oynadığı 18 maçı da kazanan Anadolu Efes Bahçeşehir Koleji’ne konuk oldu. Karşılaşmanın ilk anlarından itibaren skordaki üstünlüğü ele geçiren lacivert-beyazlılar maçı 76-100‘lük skorla kazandı. Bu sonuçla Anadolu Efes, ligdeki galibiyet serisini sürdürürken, Bahçeşehir Koleji de 6 galibiyette kaldı.

ORMANSPOR YİNE KAYBETTİ
Ligden düşme adayları arasında ismi geçen Ankara ekibi Ormanspor kendi evinde Beşiktaş Icrypex’i konuk ettiği maçta 68-92 mağlup oldu. Siyah-beyazlılar genç yıldızları Alperen Şengün ve Şehmus Hazer’in yıldızlaştığı maçı farklı kazandı. Bu sonuçla Beşiktaş ligde üst üste 3. galibiyetini alırken, toplamda 9. kez kazanmış oldu ve play off yolunda büyük bir adım daha attı. OGM Ormanspor ise 19 maçta 14. yenilgisini yaşadı. Fethiye’de bu Pazar günü oynanacak olan LH Fethiye Belediyespor – Ormanspor maçı her iki takım için de ölüm kalım mücadelesi anlamını taşıyor.
 

Bakmadan Geçme