İNCİRKÖY, LAVANTAYI SEVDİ

Fethiye'nin İncirköy Mahallesi lavantayı sevdi. Tıbbi aromatik bitkilerden olan lavanta ekiminin yapıldığı İncirköy Mahallesinde vatandaşlar, devletten yine fidan desteği bekliyor. Muğla Valisi Esengül Civelek'in de dikimine katıldığı lavantalar, hasat yapılıp yurtdışına ihraç edilmeye başlandı. 13 dönüm lavanta ekiminin yanı sıra 250 bin adet kekik ve ada çayı ekiminin yapıldığı İncirköy Mahallesi sakinleri, devletten 250 bin adet lavanta fidanı bekliyor. İncirköy Mahalle Muhtarı Orhan Orhon, ''Yöre sakinlerimiz tütüne alternatif olarak lavanta, ada çayı ve kekik ekimi yaparak önemli bir üretime geçti. Yöremizden hemen her gün 2 tır dolusu ürün sevk ediyoruz'' dedi.

  • 3602
İNCİRKÖY, LAVANTAYI SEVDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'nin İncirköy Mahallesinde hemen her yeri lavanta kokuları sardı. Muğla Valisi Esengül Civelek'in de katıldığı törenle dikimi yapılan lavantada hasat başlarken, binlerce kekik ve ada çayı ihracatı da devam ediyor. 13 dönüm lavantanın yanı sıra 250 bin adet kekik ve ada çayının ekiminin yapıldığı İncirköy Mahallesinde bu ürünlerden tıbbi yağ çıkarma işlemleri de yapılabiliyor.

''GELİR KAYNAĞI OLDU''

İncirköy Mahalle Muhtarı Orhan Orhon, ''Köyümüzde tütün üretimi bittikten sonra alternatif ürün arayışına geçmiştik. Alternatif bir gelir kaynağı olsun diye lavanta, adaçayı ve kekik üzerinde durduk. Başta Valimiz olmak üzere İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri de bize yardımcı oldu. Bunların dikimlerini gerçekleştirdik. Şu anda köyümüze devlet yardımıyla 13 dönüm civarında lavanta ile 250 bin adet adaçayı ve 250 dikmiştik. Bir o kadar da köylümüz kendisi fidan yetiştirdi. Şu anda köyümüzde üretim yapıldı, harmanlar oluştu. Hasat edilen ürünler kamyon kamyon İzmir’e ve yurtdışına gidiyor. Köyümüze alternatif bir ürün olarak gelir kaynağı oldu. Bunlar aromatik yağ haline getiriliyor. Köyümüzde de lavanta yağı, adaçayı, kekik yağı çıkardığımız bir tesisimiz var. Orada üretimler devam ediyor ve satışları yapılıyor. Gelirleri arttırmamız lazım, devletimiz 250 bin fidan daha gönderse iyi olur. Kilosunu 7 TL olarak düşünürsek, haftada 2-3 kamyon gidiyor ve köyümüze önemli bir gelir sağlıyoruz'' diye konuştu.  

Bakmadan Geçme