'İnlice Plajı halkındır. Halkın kalmalı'

Göcek ve Dalaman koylarında mapa ve şamandıra yapılması, işletilmesi ile ilgili olarak yapılan ihalelerin ardından İnlice Koyu'nun da özelleştirileceği duyumunu alan Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar İnlice Koyu'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

  • 2152
'İnlice Plajı halkındır. Halkın kalmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göcek ve Dalaman koylarında maka ve şamandıra yapılması ve işletilmesi ile ilgili ihale yapılmıştı. Bölge halkının tepkisine rağmen yapılan ihalelerin ardından İnlice Koyu’nun işletmesinin kiraya verilmesi ile ilgili olarak ihale açılacağı duyumları alındı. Bunun üzerine Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar İnlice Plajı’nda bir araya gelerek koyun özelleştirmeye açılmasına ve işletmesinin Fethiye Belediyesi’nde kalmasına yönelik basın açıklaması yaptılar.'İnlice Plajı halkındır. Halkın kalmalı''İncili Plajı Halkındır. Halkın Kalmalı'
Yapılan basın açıklamasına CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur ve birçok sayıda vatandaş katıldı.
Yapılan basın açıklaması İnlice Mahallesi halkından Ayşe Döner tarafından okundu. Açıklamada ’’ Ekosistemin korunması için burada direniyoruz. Burası tarihi bir alandır. Bölgemiz aynı zamanda karetta karettaların urak yeridir. Burası halkın plajıdır. Biz plajımızın özelleştirilmesini istemiyoruz. Bu plajı boşaltmayacağız. Bu süreçte bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Biz sosyal adaletsizlik istemiyoruz. Bu çevrede birçok plaj özelleştiriliyor. Burasının özelleştirilmemesi için buradayız. Buradaki halk plajı sisteminden memnunuz. Buranın halkı buradaki ormanları yangın dönemi korudular. Biz halk olarak buradaki ağaçlara sahip çıktık. Bu plaj halkın elinden alınamaz. Plajların ihaleler ile satılmasına karşıyız. Bölgemizde son 2 ücretsiz halk plajı kaldı. Bir tanesi Karaot diğeri de İnlice Plajı. Hep beraber plajımıza sahip çıkmalıyız. Burası özelleştirmeye çalışılırsa binlerce kişi artarak buraya geliriz. Bu plajı kimseye vermeyeceğiz’’ denildi.'İnlice Plajı halkındır. Halkın kalmalı''İncili Plajı Halkındır. Halkın Kalmalı'
Ayşe Döner’in okuduğu basın açıklamasının ardından İnlice Mahallesi Muhtarı Cevat Kundakçı açıklamalarda bulundu. Kundakçı yaptığı açıklamada,’’ Bu doğal güzelliğimizi korumak istiyoruz. 16 yaşından beri buradayım. Burada dinlenme kampı vardı. Halkı üst düzey insanlar 2. sınıf olarak gördü. Bizi karşıdan karşıya yürütmüyorlardı. Kafede çay içemiyorduk. Çocukluktan beri burada mücadele ediyoruz. Mücadelemiz de devam edecek. Bu bölgedeki yaşayan herkes yörük. Yörük toprağını terk etmez. Burayı terk etmeyeceğiz’’ diye konuştu. 
Yapılan basın açıklamasının ardından basın açıklamasına katılan vatandaşlar ile kıyı sahil şeridine insandan duvar örüldü.  


 

Bakmadan Geçme