İmzalar üretim için atıldı

Fethiye Belediyesi, Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi ile protokol imzaladı.

  • 683
İmzalar üretim için atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üretime ve üreticiye büyük önem veren Fethiye Belediyesi, Fethiye ve civar bölgelerde faaliyet gösteren Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi ile protokol imzaladı. Son yıllarda yaşanılan pandemi sürecinde, üretim, tüketim ve beslenme alışkanlıklarının büyük öneme sahip olduğu bu süreçte Fethiye Belediyesi yaptığı anlaşma ile üretimi teşvik edecek. 
Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Fikret Ünal, “Üretim, yeniden üretim, inadına üretim ilkesiyle çıktığımız bu yolda modern tarım ve mevcut gıda sisteminin artık bizleri beslemede yetersiz kaldığını tespit ettik. Bu süreçte her türlü doğa koşullara dayanıklı olan yerel (atalık) tohumları ekerek kuraklık başta olmak üzere bizleri bekleyen tehlikelere karşı önlem almanın önemini göstermek ve üretimin gerekliliğini kavratmak öncelik kazandı. Hedefimiz doğrultusunda kırsaldaki bir avuç küçük üretici ile yola çıktık. Bu süreç içinde üretici kooperatif olarak üreticilerimizin atalık tohumlardan ürettiği ürünleri katma değer yaratarak BİDER markasıyla pazara sunduk. Bu noktada yerel yönetim olarak kırsal mahallelerde örnek bahçeler kurmak için harekete geçen kırsaldaki halkımızın ekonomik koşullarını düzeltmek ve kırsala dokunarak yerel tohumların yaşatılması, Fethiye’mizin fauna ve florasındaki ürünleri ortaya çıkarma uğraşına giren Fethiye Belediyesi ile yolumuz kesişti. Bu protokolü imzalamaktan ve yola beraber devam etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
“Üretimi destekliyoruz”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Kooperatiflerimiz, halkımız ve Belediyemiz işbirliğinde ‘bizim bahçe’ adı altında projemizi yapmaya başlamıştık. Çalışmalarımız bu noktada devam ediyor. Kooperatiflerin üretim yaptığı bu ürünleri, Belediyemiz işbirliğinde tüm Türkiye’ye pazarlamak istiyoruz. Burada üretime, üreticimize, ata tohumuna sahip çıkmak istiyoruz. Pandemi süreci, yangınlar, sel felaketleri ekolojiye bakışımız, üretim ve beslenme alışkanlıklarımız üzerinde bizleri tekrar düşünmeye, yeni yol haritası çizmeye itmiştir” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol imzaları atıldı.
 

İmzalar üretim için atıldı
İmzalar üretim için atıldı

Bakmadan Geçme