İLÇE SPOR MÜDÜRÜ KORONAYI YENDİ

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, koronayı yenerek 17 gün ayrı kaldığı görevine tekrar döndü. Yiğit, Kızılay ile görüştüğünü plazma bağışı yapabileceğini belirterek ' doktorlar hastaneye yatırmamaya karar verdiler. Karantina sürecini evde geçirdim' ifadelerini kullandı.

  • 1346
İLÇE SPOR MÜDÜRÜ KORONAYI YENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, koronayı yenerek tekrar görevinin başına döndü. Koronaya nasıl yakalandığını bilmediğini, Gaziler Günü öncesi ateşinin yükselmesi üzerine yaptırdığı PCR testinin pozitif çıkmasıyla evde karantinaya girdiğini dile getirdi. " Çok şükür iritbat halinde olduğum hiç bir arkadaşımda pozitif vaka çıkmadı" diyen Harun Reşit Yiğit, " Eğer o gün o toplantı ve törenlere katılsaydım çok daha farklı sonuçlar çıkabilirdi" diye konuştu.  
UTANILACAK BİR ŞEY YOK
Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi anlatarak "18 Eylül akşamı ateşim yükseldi. Ömrümde hiç ateşim yükselmemişti ve ben de şüphelendim. 19'unda da törenler vardı. Ateşim 37,5 38,5 olmuştu. Korona'dan şüphelenince oradaki topluluğa katılmamak adına test yaptırıp sonucu bilelim diye devlet hastanesine gittim. Yapılan test sonucunda pozitif vakayla karşılaştık. Ondan sonraki süreçte doktorlar hastaneye yatırmamaya karar verdiler. Tedavimiz evde devam etti. Bu süreçte sağlık müdürümüz başta olmak üzere tüm sağlık personelimiz gece gündüz aradılar, sordular. Bugün itibariyle de tedavi sürecimiz bitti. Görevimizin başındayız. Tekrar test yaptırmadım çünkü belli bir sürenin geçmesi lazım. Vücut antikor ürettiği için tekrar pozitif çıkma olasılığı var. Ama tekrar test yapılacak. İnşallah sonucumuz negatif çıkar. Dikkat etmekte fayda var. Tüm halkımızdan koronaya yakalanmamaları için maskeye, hijyene ve sosyal mesafeye dikkat etmelerini rica ediyorum. Artık çember çok daraldı. Ne zaman, nerden, nasıl geleceği bilinmiyor. Bu süreçte ben de nerden, nasıl aldım bilmiyorum. Çok şükür iritbat halinde olduğum hiç bir arkadaşımda pozitif vaka çıkmadı. O yüzden ben şanslıyım. Biraz da tedbirli olduk. Eğer o gün o toplantı ve törenlere katılsaydım çok daha farklı sonuçlar çıkabilirdi. Bunda utanılacak birşey yok. Bu şu anda dünyadaki bir sorun. O yüzden herkes en ufak bir şüphede sağlık kuruluşlarına muhakkak başvursunlar" dedi.
SPORUN FAYDASINI GÖRDÜM
Yiğit, "Bu süreç insanı psikolojik olarak yıpratıyor, çünkü neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Haliyle yakalandığım anda, daha önce yakalanmış arkadaşları aradım. Sıkıntılı geçirenler olmuş, ufak tefek sıkıntıyla atlatanlar da olmuş. Bende çok şükür ki sadece ateşim yükseldi, ateşten sonraki süreçte hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bunu da doktorlarımız içki ve sigaranın olmamasına, günlük düzenli spor yapmama bağladılar. Herkes mutlaka spor yapsın. Sporla daha hafif atlatma şansımız olabiliyor. Plazma bağışı ile ilgili de ne gerekiyorsa her zaman hazırız" diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme