İlçe Başkanı Öztürk, 'Böylelikle komisyonlarda çoğunluk bize geçti'

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağan Temmuz ayı toplantısında çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7 olan komisyon üyeliğinin 9'a çıkarılması teklifi, AK Parti, MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul görmedi. Konu hakkında değerlendirmede bulunan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, 'Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nde komisyonlarda çoğunluk bize geçmiş oldu. Komisyonlarda Cumhur İttifakı 4 üye, CHP ise 3 üye olarak devam edecek' dedi.

  • 1080
İlçe Başkanı Öztürk, 'Böylelikle komisyonlarda çoğunluk bize geçti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan oylamaya CHP Fethiye Belediye Meclis Üyesi Mürüvvet Başıhoş’un katılmaması ve İYİ Partili meclis üyelerinin aleyhte oy kullanmasıyla 33’e, 34 oyla Meclis Komisyon üyeliği çoğunluğu 4’e karşı 3 olarak Cumhur İttifakına geçti. Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Temmuz ayı toplantısında çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisi’nin; 7 olan komisyon üyeliğinin 9’a çıkarılması teklifi, AK Parti, MHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul görmediğini ifade etti. 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk yaptığı açıklamada, “Yerel seçimlerin ardından İyi Partili bir belediye meclis üyesinin istifası edip, yeri CHP’li bir üye ile doldurulunca komisyonlarda CHP üstünlük kazanmıştı. Komisyon seçimleri her yıl yenileniyor. Sadece katip üyelikler sabit kalıyor. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’ndan önce AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Cumhur İttifakı Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri bir toplantıda değerlendirmelerde bulundu. Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde komisyon üye sayısı 7 kişiydi. 4 CHP ve 3 AK Parti şeklinde devam ediyordu” diye konuştu. 

İlçe Başkanı Öztürk, “CHP’li Belediye Meclis Üyesi Fikret Uzunhasan geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybetti. Merhumun yerine Köyceğiz’den, AK Partili bir arkadaşımız Belediye Meclis Üyesi oldu. Orada sayıda bizim lehimize bir değişiklik oldu. CHP dengeleri lehine devam ettirebilmek için komisyon sayısını 7’den 9’a çıkarmayı hedefledi. Bu yönde bir önerge sundu. Yapılan oylamada Cumhur İttifakı’nın ret oyları ve 3 İyi Partili Meclis Üyesinin bu yönde oylamaya katılmaları ile birlikte üye sayısının 7’de kalmasına karar verildi. Oylama mecliste 34’e 33 reddedildi. Bunun sonucunda komisyon üyeleri 3 AK Partili, 3 CHP’li ve bir de MHP’li üyeden oluştu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün burada bir düşüncesi vardı. Bu tutmadı. Sayı 9’a çıkarılsaydı, bizim yüzdemiz düşecekti ve CHP’nin sayısı fazla olacaktı. Böylelikle komisyonlarda çoğunluk bize geçmiş oldu. Komisyonlarda Cumhur İttifakı 4 üye, CHP ise 3 üye olarak devam edecek” şeklinde ifadeler kullandı.    

Bakmadan Geçme