İlçe Başkanı Çoban, 'Kadınlarımız geleceğimizdir'

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İlçe Başkanı Çoban, 'Kadınlarımız geleceğimizdir. Çocuklarımızı besler, eğitir, gözetir ve ömür boyu korurlar. Kadına şiddet dünyada en yaygın ancak en az cezalandırılan bir suçtur' dedi.

  • 583
İlçe Başkanı Çoban, 'Kadınlarımız geleceğimizdir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının Fransa, İtalya ve İsviçre gibi ülkelerden önce tanındığını belirten İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, gelişmekte olan tüm ülkeler gibi Türkiye’de de kadın haklarının istenen seviyede olmadığını vurguladı. 
İlçe Başkanı Çoban, “8 Mart 1857 de New York kentinde tekstilde çalışan kadın işçilerin düşük ücret, uzun çalışma saatleri ve insanlık dışı koşulları protesto ederek grev yaptılar. Bu tarih kadınlar gününün başlangıcı olarak kabul edilir. 1977’de UNESCO’nun 8 Mart’ı Dünya Kadınlar günü olarak açıklamasından bugünlere dünyanın her yerinde kutlanmaya başlanıldı. 
8 Mart sadece kadınları anmak, kutlamak, övgüler yağdırmak değil; kadın hakları, kadın- erkek eşitsizliği, kadına şiddet gibi konuların da tartışılması, gündeme gelmesi, kadınlarımıza daha çok değer vermemizi sağlar. Kadınların çileler çekerek geldikleri bu günkü özgür ortam hepimiz için gurur vesilesidir. Gelişmekte olan tüm ülkeler gibi ülkemizde kadın hakları maalesef henüz istenen seviyelerde değil” ifadelerini kullandı. 

İlçe Başkanı Çoban açıklamasını şöyle sürdürdü; 
“1926-1934 yıllarında  Atatürk’ün  getirmiş olduğu yeniliklerle, kadınların sosyal, kültürel alanlarda, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmuşlardır. Özellikle, gençlerimizin Cumhuriyetimizin ve Atatürk’ün kıymetini daha iyi anlamaları için bir gerçeğin altını çizerim. Türk kadınına seçilme hakkı Fransa, İtalya ve İsviçre’den daha önce tanınmıştır. Türk Medeni Kanunun kabulü ile toplumsal ve ekonomik hayatta kadın erkek eşitliği sağlanmıştır. Atatürk’ün şu sözü kadınlarımıza hak ettikleri övgüyü içermektedir; ‘Dünyada hiçbir milletin kadını, ben, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar gayret gösterdim diyemez.’ Atatürk bir başka söz dizisinde şöyle der; ‘Çift süren, tarlayı eken, ormandan odun  kesip getiren; yağmur  çamur demeyip, cephenin mühimmatını taşıyan hep onlar, hep o Anadolu kadınları olmuştur.’ Kadınlarımız, hem annelerimiz, hem eşimiz, dostumuz ve çocuklarımızın anneleridir. Cennet onların ayakları altındadır. Onlar birer çiçektir. Onlara bakmayı, gözetmeyi, kollamayı, koklamayı bilmek gerek. Kadınlarımız geleceğimizdir. 
Çocuklarımızı besler, eğitir, gözetir ve ömür boyu korurlar. Biz erkeklerin, bunu kadınlar kadar başaramayacaklarına inanıyorum. Onlar, karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir. Çocuğu ve sevdiği erkek için dünyanın en güzel kucağına sahiptir. Onlar zekidir, sevdiği erkeği vezir eder… Ancak ne yazık ki tarih boyunca kadınlara şiddet uygulanmıştır. 
Kadına şiddet dünyada en yaygın ancak en az cezalandırılan bir suçtur. İyi Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de bir anne, bir babaanne olması hasebiyle Dünya Kadınlarının ve tüm kadınlarımızın bu güzel gününü tekrar kutluyorum.”
 

Bakmadan Geçme