İkizköy Akbelen Ormanı  hem Muğla'nın hem de Türkiye'nin sorunudur!

Milas İlçesine bağlı İkizköy sınırları içindeki Akbelen Ormanı'nın kesimi için Mart 2021'den bu yana Milas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çalışmalar yürütüldüğünü ve bu süreçte yöre halkının bu kesime karşı mücadele verdiğini belirten CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan   'İKİZKÖY AKBELEN ORMANI HEM MUĞLA'NIN HEM DE TÜRKİYE'NİN SORUNUDUR!' dedi.

  • 1083
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İkizköy Akbelen Ormanı  hem Muğla'nın hem de Türkiye'nin sorunudur!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Köyü sınırları içerisinde bulunan asırlık çam ağaçlarının bulunduğu Akbelen Ormanları'nın 700 dönümlük alanın termik santraller için kömür ocağı açılmak üzere satıldığını ve ruhsat verildiğini belirten İkizköylüler, kararın iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı. Hukuki mücadelelerinin yanı sıra bölgede ağaçların kesilmesini engellemek için de çaba sarf eden ve bölgede nöbet tutan İkizköylülere CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da destek veriyor. İkizköylülerle birçok kez bir araya gelen Özcan, 20 Mayıs 2021 tarihinde de İkizköylü vatandaşlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile buluştu. 


Anayasa’nın 169/3 Maddesine göre ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemeyeceğini vurgulayan Özcan, “İşin ekolojik kısmı çok hayati bu konuda tüm açıklamalarımızı yapıyoruz ancak bilinmesi gerekiyor ki ormanları korumak ayrıca bir anayasal yükümlülüktür, bu anayasal zorunluluk maden kanunundan üstündür” dedi.

İki yıldır İkizköy’ün Akbelen mevkiindeki 600 dönümlük yaşlı ve doğal kızılçam ormanının da madene tahsis edilmek üzere kesimi planlandığı, kesimin köylülerce ve sivil toplum örgütlerinin nöbetleri sayesinde engellendiğini belirten Özcan “ Akbelen Ormanı, yok edilirse bölge ekolojik olarak geri dönüşü olmayan bir tahribata uğrayacak, ormanımız, suyumuz, havamız kirlenecek unutulmamalı ki Akbelen birçok canlıya ev sahipliği yapan onlarca kuş türünün önemli bir üreme, beslenme ve barınma bölgesidir.” Dedi.

Maden ocakları, termik santraller, ormanların korunması ve bölgedeki hava kirliliği hakkında birçok soru önergesi verdiğini hatırlatan Özcan “Muğla’da, İkizköy’den Beçin’e Köyceğize her yerde ormana bir düşmanlık var. 20-30 yıllık ağaçlar kesiliyor bir de üzerine her yaz mücadele ettiğimiz orman yangınları var; ormanlarımızı korumamız gerekiyor.  Mücadelemiz çok güçlü ama bunu daha da büyütmemiz gerekiyor, büyürsek vazgeçecekler! Bu sorun hem Muğla’nın hem de Türkiye’nin sorunudur!” diyerek vatandaşlardan destek istedi. 

“SU YOKSA ORMAN YOK, ORMAN YOKSA YAŞAM YOK”

İkizköy Akbelen Ormanı  hem Muğla'nın hem de Türkiye'nin sorunudur!
İkizköy Akbelen Ormanı  hem Muğla'nın hem de Türkiye'nin sorunudur!

Bakmadan Geçme