• Haberler
  • Ekonomi
  • İkinci EYT Düzenlemesi Geliyor mu? Emeklilikte Yeni Düzenlemeler Yolda

İkinci EYT Düzenlemesi Geliyor mu? Emeklilikte Yeni Düzenlemeler Yolda

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan ve emeklilik için yaş şartına takılan vatandaşları kapsayan bir düzenleme olarak gündemde kalmaya devam ediyor.

  • 52
İkinci EYT Düzenlemesi Geliyor mu? Emeklilikte Yeni Düzenlemeler Yolda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prim gününü ve çalışma süresini tamamlayan, ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan milyonlarca kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile çıkan yasa sayesinde emeklilik hakkını kazandı. EYT yasasından yararlanan vatandaşlar emeklilik maaşlarını almaya başladı.

Son dönemde ise "İkinci EYT" adı altında yeni bir düzenlemenin gelip gelmeyeceği merak konusu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaklaşık 1 milyon kişiyi etkileyebilecek yeni emeklilik düzenlemeleri üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bu düzenleme kapsamında, ev hanımlarına prim desteği sağlanması ve çalışan annelere yıpranma payı verilmesi de gündemde yer alıyor.

Henüz bu düzenleme için net bir tarih verilmemiş olsa da, özellikle esnaf ve ev kadınlarına yönelik yeni hakların sağlanabileceği konuşuluyor. "İkinci EYT" adı altında yapılacak bu değişikliklerle emeklilik sürecinde önemli yenilikler bekleniyor.

Bakmadan Geçme