• Haberler
  • Ekonomi
  • İkinci El Araç Satışında Güvenli Ödeme Sistemi Uygulaması Başladı

İkinci El Araç Satışında Güvenli Ödeme Sistemi Uygulaması Başladı

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen 'Güvenli Ödeme Sistemi', ikinci el araç satış işlemlerini daha güvenilir hale getirmek amacıyla uygulamaya alındı. Bu yeni sistemle birlikte, nakit taşıma, sahte para ve satış bedelinin ödenmemesi gibi risklerin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

  • 56
İkinci El Araç Satışında Güvenli Ödeme Sistemi Uygulaması Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uygulama kapsamında, satıcı ilk olarak güvenli ödeme sürecini başlatacak. Ardından alıcı, notere gitmeden önce kendisine verilen referans numarası ile ödemeyi aracı kuruluşa yatıracak. Satışın onaylanmasıyla birlikte, güvenli hesapta bekleyen para anında satıcının hesabına aktarılacak.

Bakırköy 24'üncü Noterliği Başkatibi Ahmet Onat, sistemin dolandırıcılığı önleyeceğini belirterek, "Bu uygulama, vatandaşların zamanla alışacağı basit bir yöntemdir" dedi.

Alıcı ve satıcı, notere gelmeden önce takas bank uygulamasını indirip araç bilgilerini sisteme kaydettirerek süreci başlatıyor. Alıcı, takas bank veya kendi bankası üzerinden parayı sisteme yatırdıktan sonra, noter işlemleri güvenli bir şekilde tamamlanıyor. Satış sözleşmesi imzalandıktan ve ruhsat alındıktan sonra, paranın satıcının hesabına geçişi sadece birkaç dakika sürüyor.
 

Bakmadan Geçme