İkinci el araç piyasasında fiyatlar adeta çakıldı

İkinci el otomobilde aracın marka ve modeline göre satış rakamlarında en az yüzde 10 ila 30 arasında net bir düşüş var. Pandemi dönemi itibarıyla başlayan ikinci elde yüksek fiyatlar pandemi sonrasında da uzun süre devam etti ancak son bir yıldır, fiyatlarda büyük bir düşüş yaşandı.

  • 489
İkinci el araç piyasasında fiyatlar adeta çakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İkinci el araç piyasasında fiyatlar adeta çakıldı. Galericiler son 5 yılın en düşük satışını yapıyor. 2023 yılına göre fiyatlar düşse de galericiler eski kazançların sağlayamıyor. Peki bu durum ne kadar daha devam edecek? Bundan sonra açıklanan tarih 31 Ağustos… Çünkü güvenlik paketi önleminin biteceği tarih ve bu sürece kadar da galericiler ikinci el otomobilde alım fırsatı olduğunu söylüyor.

KREDİ FAİZLERİ VE SIFIR OTOMOBİLDE SÜREN KAMPANYALAR
Otocenter Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayatuzu da ikinci el otomobil piyasasına yönelik açıklamasında “İkinci el için şu anda tam alım fırsatı diye düşünüyorum. Geçen seneye göre bu sene kredide krediye ulaşmanın zorluğu ve kredi faizlerinin yüksek olması ikinci elde piyasanın durgunluğuna sebep olan sıfırlı kampanyalarda fiyatların düşmesine sebep oluyor. Biniciler ikinci el aracım fiyatları yükselmeden alayım demeye başladı. Şu anda ufak ufak ziyaretçilerimiz sitelerimizi geziyor” dedi.

ARABA SATIŞLARI NE ZAMAN HAREKETLENİR?
Bir başka galeri esnafı ise “Bir ay daha bu durum böyle devam eder diyorum. Yani bir ay içerisinde biraz daha hareketlilik olur. Ondan sonra da satışlar artmaya başlar artık okul açılmaya başladığı zaman da tekrar piyasa bir durgunluğun içerisine girer” ifadelerini kullandı.

ORTALAMA 100 BİN LİRALIK İNDİRİM VAR
Geçen sene bu zamanlar piyasada 900- 950 bin lira bandında olan araçlar şu anda 850 bin liradan satışta. Fiyatlarda aşağı yukarı 100bin liralık bir düşüş var. Geçen seneye göre neredeyse tüm araçlarda indirimleri olduğunu belirten galericiler geçen sene 1 milyon 300 binlerde olan bir aracın fiyatının da şimdi 1 milyon 200 bin lira civarında olduğunu ifade ediyor.

Galericiler düşüşün nedeni olarak ise “Geçen sene bu arabalar kampanyasız satılıyordu bayilerde. Bayilerin yaptıkları sıfır araç kampanyaları, sıfır faiz kampanyaları dolayısıyla fiyatlar ikinci elde biraz daha düşmüş oldu” dedi. Galericilere göre yavaş yavaş insanlar araç alımına yönelse de piyasada az da olsa düşüşün devam etmesi bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme