İki kulüpten erteleme ile ilgili açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu futbol, basketbol ve voleybolda liglerin ertelendiğini açıkladı. Bakan Kasapoğlu Ankara'da Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu başkanları ile yaptığı toplantıda liglerin ertelenmesi yönünde karar çıktı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ve Fethiyespor yöneticileri konu hakkında görüşlerini aktardılar.

  • 1313
İki kulüpten erteleme ile ilgili açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, korona virüsü salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı. Bunun üzerine Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Genel Sekreteri Yavuz Topateş ve Fethiyespor Teknik Direktörü Mesut Toros, FRT Televizyonuna açıklamalarda bulundular. Yavuz Topateş açıklamasında doğru fakat geç alınmış bir karar olduğunu vurgularken; Mesut Toros da teknik heyet ve yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda futbolculara 4 gün izin verildiğini belirtti.  

GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Genel Sekreteri Yavuz Topateş, “Doğru fakat geç alınmış bir karar. Biraz önce Sayın Belediye Başkanımız ile açıklamayı takip ettik. Beklediğimiz bir karardı. Keşke bakanlığımız bu kararı 10 gün veya 2 hafta önce alınmış olsaydı. İnsan ve sporcu hayatına vermiş oldukları değerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Sabah saatlerinde takımımız Bornova deplasmanına gitti. Biliyorsunuz bunlar zahmetli ve masraflı işler. Top oynamadan ve sahaya çıkmadan geri dönecekler. Keşke bu erteleme kararı daha planlı programlı yapılsaydı. Sporcularımız ve teknik heyetimiz liglerin seyircisiz devam etmesinden dolayı rahatsızdı. Bunu sürekli bizlere beyan ediyorlardı” ifadelerini kullandı. 

YÖNETİM OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK
Oyuncularla ilgili kararı yönetim kurulunun olağanüstü toplantıda alacağını dile getiren Yavuz Topateş, “Yeni transferimiz Nick Ward mevcut şartlardan son derece rahatsızdı. Büyük ihtimalle kendisi virüs salgınından dolayı ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’ne geri dönecek. Şampiyonluğumuzda yardımcı olmak ve rol almak istediğini belirtmesine rağmen kısa bir zaman sonra ülkesine geri dönecek. Diğer oyuncularla ilgili durumu yönetim kurulu olarak olağanüstü toplanıp, değerlendireceğiz. Çok güzel bir hava yakalamıştık. Tıklım tıklım dolu bir salonda oynuyorduk. Bu rüzgarı elimizde olmayan nedenlerden dolayı kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi. 

TAHMİNİM SENEYE SÜPER LİGDEYİZ
Açıklamasını sürdüren Topateş, “Fethiye’deki spor severler merak etmesin, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor seneye Süper Lig’de… Ligin gidişatı hakkında bir belirsizlik var. Bakan ve diğer otoriteler bu konuda net bir açıklamada bulunmadı. Bir tarih de belirlenmediği için benim kişisel tahminim 2-3 hafta Avrupa’da genel gidişata bakacaklar. Muhtemelen ligleri bu sene olduğu gibi tescil edeceklerdir. Takımımızın da yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi’nde Petkimspor ve bizi doğrudan Süper Lig’e alacaklar. Üçüncü bir takımın alınacağı duyumları var. Bu muhtemelen Merkezefendi Belediyespor olacaktır. Gelecek yıl taraftarlarımız Anadolu Efes, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı burada izlemeye hazırlansınlar” şeklinde konuştu. 

FUTBOLCULARA İZİN VERİLDİ
Fethiyespor Teknik Direktörü Mesut Toros, “Liglerin ertelenmesi bir haftadır konuşuluyordu. Federasyon ilk etapta seyircisiz devam kararı verdi. Acil bir toplantı yapılıp, liglerin ertelendiği bildirildi. Ancak tarih belirtmedikleri için şu anda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Biz daha önce planlarımızı belirlemiştik. Oyuncularımıza izin verdik. Onlarda birkaç gündür iyi motive olamıyorlardı, kafalarında bir belirsizlik vardı. Zaten ülkemizde insanların kafası bu virüsten dolayı zaten dağınık. Buna rağmen futbolcuların ellerinden geldiği kadar çalışıyordu. Erteleme kararı çıkınca hocalarımızla ve yöneticilerimizle konuştuk. Ortak bir karar aldık ve oyuncularımıza 4 gün izin verdik” dedi. 

TAKIM SALI GÜNÜ TOPLANIYOR
Açıklamasını sürdüren Toros şunları söyledi; 
“Umarım uzun bir ara verilmez. Salı günü tekrar burada toplanacağız. Diğer takımları çalıştıran hocalarımızla da görüşüyoruz. Büyük bir belirsizlik var. Bu virüs sadece bizi değil dünyayı karmaşık bir hale getirdi. Federasyonun bu yönde nasıl bir karar alacağını bilmiyoruz. Nihai kararı bekleyip, hep birlikte göreceğiz. Futbol camiasının büyük bir bölümü liglerin ertelenmesini istiyordu. Seyircisiz oynamayı hiç kimse istemedi. Seyircisiz oynanan bir maçta bile 250 kişi vardı. Bir kişinin bulaştıracağı virüs, birçok kişiyi etkilerdi. Biz ertelemeden yanaydık. Bunun bizim için iyi olduğunu söyleyebilirim.”


 

İki kulüpten erteleme ile ilgili açıklama
İki kulüpten erteleme ile ilgili açıklama
İki kulüpten erteleme ile ilgili açıklama
İki kulüpten erteleme ile ilgili açıklama

Bakmadan Geçme