İKİ KONFERANS BİR ARADA! KAYMAKAM BALCI'DA KATILDI

Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirilen 5. Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları ile 2. Siber Güvenlik ve Adli Bilişim konferanslarına Fethiye ev sahipliği yaptı. 

  • 1029
İKİ KONFERANS BİR ARADA! KAYMAKAM BALCI'DA KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirilen 5. Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları ile 2. Siber Güvenlik ve Adli Bilişim konferanslarına Fethiye ev sahipliği yaptı. 

MSKÜ Fethiye Ali Sıtkı Koçman Mefharet Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 5. Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları ile 2. Siber Güvenlik ve Adli Bilişim konferansları etkinliğinde ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Ardından konuşmalara geçildi. 
İKİ KONFERANSI AYNI ANDA GERÇEKLEŞTİRMENİN HEYECANINI YAŞIYORUZ
İlk olarak konuşan Konferans Başkanı Prof. Dr. Murat Gök, “İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, teknolojik gelişmeler baş döndürücü bir hızla hayatımızı yeniden şekillendirmektedir. Önümüzdeki 10 yıl içinde, dijital otonom sistemler yaşantımızın her alanında yer alacak. Şehirlerimiz, fabrikalarımız, Yapılan araştırmalar okullarımız, hastanelerimiz, akıllı evlerimiz göstermektedir ki bu dijital otonom çağı önümüzdeki 30 yılda mevcut mesleklerin % 80'nini yok edecek ve yeni mesleklerin ortaya çıkmasına yol açacak. Kısaca tüm dünyada dijital bir devrim kapıdadır. Bu teknolojik devrimin enerjisi bilgidir. Bilgi sanayileşmenin 4. Evresi olan Endüstri 4.0'in sac ayaklarından biri olan yapay zeka çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Yapay zeka teknolojisinin temel amacı, bilgiyi anlayabilen ve işleyerek veriye dönüştüren, olaylar arasında ilişkiler kurabilen ve kendi başına karar verebilen, olayları öğrenebilen, planlama ve muhakeme yapabilen otonom sistemler geliştirmektir. Yapay zekâ, bilgiden aldığı güçle ile hızla hayatımızın her alanına nüfuz etmekte, günlük hayatımızı dönüşüme uğratmaktadır. Eğitimden sanata, tıptan mühendisliğe, ekonomiden güvenliğe her alan bu dönüşümden payını alacaktır. Bilgi kadar bilgiyi kullanacak yeteneklerin de geliştirilmiş olması gerekmektedir. Bu açıdan en başta akademik camiamıza büyük görevler düşmektedir. Bilgiden insana giden dijital dönüşüm yolculuğumuzda siz değerli akademisyenlerin çalışmaları ışık tutacak, rehberlik edecektir. ICONDATA konferansları ile beş yıldır birlikte bu yolda ilerlemekteyiz. Yapay zeka gibi siber güvenlikte içinde ulunduğumuz dijital çağın başat aktörlerindendir. Hayatımızın internet ile bu ölçüde bütünleşik hale gelmesi kişisel ve kurumsal bilgilerimizi de aynı ölçüde tehlikeye sokmaktadır. Küresel siber tehdit, her yıl sayısı artan veri ihlaliyle hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor” dedi. 

SİZLER İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK
MSKÜ Fethiye Ali Sıtkı Koçman Mefharet Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fahri Yiğit konuşmasında, “Bu konuda tabii otoriter olmadığım için sadece şunu söylemek isterim. Bundan 1 yıl önce çok sevdiğimiz Profesör Doktor Murat Hocam buranın ekmeğini yedim, Suyunu içtim. Benim de buraya bir yardımım olsun. İlçemizi ve üniversitemizi tanıtmak adına çok önemli konferansları sizinle birlikte o okulu yapabilir miyiz dedi. Tabii biz çok teşekkür ettik, böylece başladık. Daha sonraki hazırlıklarımızda Sayın Kaymakamımız gerçekten bizleri yalnız bırakmadı. Belediye Başkanlığımız, Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız ve biz okulda çalışan arkadaşlarımız olarak elimizden geldiği kadar hazırlık yaptık. Sizler için gerekli çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı. 


DÜNYA CENNETİ FETHİYE’MİZ DE SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN DOLAYI ŞEREF DUYUYORUM
Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, “5 tane üniversitemiz bu konferansa katılıyor. Bu benim için çok mutluluk verici bir konu. Dünya cenneti Fethiye'mizde sizleri ağırlamaktan dolayı şeref duyuyorum. Sanayi ve Ticaret Odamıza, Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bursa Teknik Üniversitesi hocamız bu konu bela olmaya başladı dedi. Ben o belanın mağdurlarından biriyim. Bakanlığın emriyle sosyal medya hesapları açtık. Hiç anladığım bir konu değil. Twitter hesabı açtık. Ben anlamıyorum, o yazıyor, çiziyor, fotoğrafları koyuyor. Bir gün ekstra bir görevdeyiz. Görevimizden dolayı haysiyet yoksunu bir şahıs bizi şikâyet ediyor. Savcılık makamı tarafından çağrıldık. Ben şaşırdım tabii. Benle ilgili iddiaları var. Dedim ki artık bu iş anlaşılacak gibi değil, bu şahısla bizi yüzleştirin. Bir de yazılanlar neyse onları bana gösterin kabul ediyorum dedim. Şahıs ifadesinde mesajı sildik demiş. Twitter’dan ona devletle ilgili bir şeyler yazmışım. Bu adam bunu sildiğini iddia ediyor. Kendimizi aklayana kadar akla karayı seçtik. Sonuçta bir şey çıkmadı ama inanın savcılık makamı tarafından çağrılmak insanın ağırına gidiyor. O günden sonra ben bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım ve şu an rahatım. Şu an kaymakamlığımızın sosyal medya hesapları var. Görevli arkadaşlar var. Beni hiç bulaştırmayın dedim. Yapay zeka, bu mevzu yüzünden bana oldukça antipatik kelimeler geliyor. Kıymetli hocalarımdan istirhamım şu, sokağın dilinde, bizim anlayacağımız şekilde bu çalıştayımızın sonuçlarını okumak istiyorum. Bir de devlet olarak gördüğüm kadarıyla tahminimi söylüyorum. Çok fazla adapte değiliz. Siber güvenlik konusunda, sosyal medya güvenliği konusunda, adli bilişim konusunda kaymakam olarak ve vatandaş olarak bunu söylüyorum. Bence toplumda bir kafa karışıklığı var. Acaba benim hesabım hacklenir mi? Bankadan işlem yaparken benim hesabım ele geçirilir mi? Para çekilir mi? Bu gibi konularda akademisyenlerimizden özellikle radikal ve sarsıcı sunumlar bekliyoruz” diye konuştu. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapı, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Ercan Gegez, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş konuşmalarını telekonferans ile bağlanarak gerçekleştirdiler.
 

Bakmadan Geçme