İHALEYE FESAT KARIŞTIRDIĞI İDDİA EDİLEN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından koordineli yürütülen soruşturma kapsamında ihaleye fesat karıştırıldığı iddiası ile gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 3'ü tutuklanırken, diğer 3 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

  • 2986
İHALEYE FESAT KARIŞTIRDIĞI İDDİA EDİLEN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden ihale alan bir şirketin devleti zarara uğratıp, nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği ve bazı kurum memurlarının maddi menfaat temini elde edip rüşvet aldıkları iddia edilmişti. Bunun üzerine başlatılan çalışma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Fethiye KOM Grup Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda şüpheli olarak belirlenen 16 kişiden 6’sı gözaltına alınmıştı. 
Edinilen bilgilere göre Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye KOM Grup Amirliğince, orman köylülerini kalkındırmaya yönelik kurulan bir kooperatif başkanının bölgeden sorumlu Orman İşletme Şefliği görevlilerine maddi menfaat sağlayarak, kaçak orman emvali temin ettiği ve sattığına yönelik bilgiler elde edilmesi üzerine başlatılan nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet konulu çalışmalar kapsamında 3 ayrı ilde 3 yakalama gerçekleştirilmiş, yeterli delillendirilmeleri yapıldıktan sonra Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile Fethiye İlçesi ile Isparta ve Denizli illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonda aralarında Orman İşletme Şefi, Kooperatif Başkanı, Orman Muhafaza Amirleri, Memurlar ve çekici şoförlerinin de bulunduğu 16 şüpheli yakalanmış, ev ve iş yeri aramalarında suça ilişkin çok sayıda belge ve doküman ele geçirilip el konulmuştu. Şüphelilerden 10’u ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, aralarında Orman İşletme Şefi, Kooperatif Başkanı ve Orman Muhafaza Memuru’nun da bulunduğu 6 şüpheli Fethiye Adliyesi’ne sevk edilmişti. Saatlerce süren sorgulamanın ardından nöbetçi mahkeme Kooperatif Başkanı R.G, Orman İşletme Şefi M.A, Orman Muhafaza Memur’u B.A’nın tutuklanmasına karar verirken, çekici şoförleri H.D ve E.Ç. ile nakliye sorumlusu Y.G. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
 

Bakmadan Geçme