İGD-FTSO İşbirliğinde Çalışan Gazetecilere Maske

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemiz de dahil tüm dünya tedbir alırken ve vatandaşlar evlerinde kalırken, sokakta çalışan basın mensupları da görevlerini her türlü riski göze alarak yapmaya devam ediyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası da sokakta çalışan basın mensuplarının yaşadığı riskli durumun farkına vararak onlar için maske bağışında bulundu. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği, Muğla'daki basın mensuplarına dağıtmak üzere maskeleri, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı'dan teslim aldı.

  • 1342
İGD-FTSO İşbirliğinde Çalışan Gazetecilere Maske
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi salgını ortamında gece gündüz demeden sokaklarda haber yaparak kamuya en doğru ve tarafsız şekilde bilgiler aktaran basın mensupları da sağlık çalışanları gibi risk altında bulunuyor. Tedbiri elden bırakmamaya gayret gösteren basın mensupları, kendi imkanlarına göre temin ettikleri orta derecede güvenilir olan maskelerle görevlerini yapmaya çalışıyorlar. SED Medya Yönetim Kurulu ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, basın mensuplarının can güvenliğinin en üst seviyede sağlanması gerektiği yönünde harekete geçerek bu durumu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’ya bildirdi. Talebi alan Çıralı, bu isteğe duyarsız kalmadı ve Muğla’daki basın mensupları için 150 adet yıkanabilir maskeyi temin ederek İGD Başkanı Seda Köktener ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sıdıka Kölemen’e teslim etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı yaptığı açıklamada “Koronavirüs, tüm dünyada olduğu gibi Fethiye’de de gündemimizde. Bizim için basın, sağlıkçılar, emniyet, jandarma çok önemli. Biz elimizden geldiğince Ticaret ve Sanayi Odası olarak sağlıkçılarımıza ve basındaki arkadaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. İnsanlarla en iç içe olan sizlersiniz. Bizler evde oturuyoruz, siz haber topluyorsunuz, doğru bir şekilde yansıtıyorsunuz. Tabii ki riskli işler yapıyorsunuz. O yüzden herkesin maske takması gerektiğini düşünerek biz de siz basın mensubu arkadaşlarımıza maske almayı düşündük. Sed Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Bey talep etti, biz de hayır diyemedik, aldık. İnşallah faydası olur. Hem sağlıkçılarımıza hem basınımıza, jandarmaya, emniyete herkse bu konudaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Herkes evinde kalsın. Sizler sokaktasınız. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Fethiye gerçekten riskli bir yerde. Villalarda çok dışardan gelen arkadaşlar var. Onlarla teması mümkün olduğunca yapmamaya çalışalım. Hepinize “Evde Kalın” çağrısı yapıyorum” dedi.

SED Medya Yönetim Kurulu ve İGD Başkanı Seda Hürmüz Köktener ise teşekkür ederek “Bütün dünyayı kapsayan Koronavirüsle mücadele her yerde olduğu gibi Fethiye’de de oluyor. Geçtiğimiz günlerde kurduğumuz Muğla İnternet Gazetecileri Derneği olarak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yla birlikte yıkanabilir maske dağıtımına başladık. Bunlar bizim İnternet Gazetecileri Derneği’nin üyelerini ve Muğla genelinde bütün ilçelerde, sokakta çalışan basın mensuplarına dağıtılmak üzere maskelerimizi almaya geldik. Bundan sonraki evre, elimizden geldiği kadar sokakta çalışan basın mensuplarına bu maskeleri dağıtmak. Bir nebze de olsa izolemizi yapmak durumundayız. Elbet bu günler geçecek ama geçerken de minimum zararla geçirmek şu dönemi. Malum bizim basın mensuplarımız, herkes sokakta. Herkes evindeyken biz sokakta çalışıp onlara haber iletiyoruz. Bu durumda en tehlikeli, mikropla karşı karşıya gelen bir sektörüz. Bize 150 taneye yakın maske verdiler. Biz de Muğla genelinde bunları dağıtacağız. Bu anlamda Muğla İnternet Gazetecileri Derneği olarak ince düşüncelerinden ötürü Osman Başkanım’a teşekkürlerimi iletiyorum. Umarız bu çalışmalar devam eder” diye konuştu.

Bakmadan Geçme