Huzurevine Giriş Çıkışlar Yasaklandı

Dünya genelinde yaygınlaşan korona virüsüne karşı SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi'nde tüm tedbirler alındı. Huzurevi sakinleri sağlık çalışanlarına destek verip alkış tutarken yaptıkları çağrıyla 'Fethiye Evde Kal' şeklinde uyarıda bulundular.

  • 1172
Huzurevine Giriş Çıkışlar Yasaklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya genelinde yaygınlaşan korona virüsüne karşı SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde tüm tedbirler alındı. Kronik hastalığı olan personellerin 16 Mart’tan bu yana idari izinli olduğunu kaydeden Huzurevi Müdürü Adem Güngör, “Bakanlığımızın açıklamasının ardından hemen tedbirlerimizi aldık. Burada hijyen çok büyük önem arz ediyor. Tüm binamız dezenfekte edildi. Personelimiz temizliğe önem veriyor. Yaşlılarımızın banyo sayıları arttırıldı. Yemeklerden önce ve sonra 20 saniye kuralına uygun bir şekilde ellerini sabunla yıkıyorlar. Bizim gözetimimizde ellerini günde 6 defa bu şekilde yıkamaları sağlanıyor” ifadelerini kullandı. 

SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde korona virüsüne karşı tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi. Bu yönde kurumun her bölümünde ve araçlarında dezenfekte çalışmaları yapıldığı kaydedildi. 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı kapsamında giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirildi. Huzurevi sakinlerinin alışveriş ihtiyaçları ise görevli personeller tarafından karşılanıyor. Huzurevinde kalan yaşlılar yaklaşık 10 günden bu yana izole bir hayat yaşıyorlar. 

FETHİYE EVDE KAL 
Huzurevi sakinleri vatandaşların alınan tedbirlere uymalarını ve evde kalmaları çağrısında bulundular. Huzurevinde kalanlar, “Burada izole olduk. Dışarı çıkmıyoruz. 65 yaş üstüne dışarı çıkma yasağı çıktı. 10-12 gün buradaydık. Dışarı çıkmıyorduk. Okey oynuyoruz, çeşitli aktivitelerle zaman geçiriyoruz. Herkesin dikkatli olup, evlerinde kalması lazım. Fethiye evde kal” diye konuştular. 

TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK 
SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürü Adem Güngör tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, “Bakanlığımızın açıklamasının ardından hemen tedbirlerimizi aldık. Burada hijyen çok büyük önem arz ediyor. Tüm binamız dezenfekte edildi. Personelimiz temizliğe önem veriyor. Yaşlılarımızın banyo sayıları arttırıldı. Yemeklerden önce ve sonra 20 saniye kuralına uygun bir şekilde ellerini sabunla yıkıyorlar. Bizim gözetimimizde ellerini günde 6 defa bu şekilde yıkamaları sağlanıyor. Bir yere dokundukları zaman sağlıkçı arkadaşlarımız, el dezenfektelerinin yapılmasını sağlıyorlar. Kronik hastalığı olan personelimiz 16 Mart tarihinden bu yana idari izinli. Sosyal mesafenin korunması için tedbirlerimizi aldık. Düzenli olarak her alanda ve kurum araçlarında hijyen çalışmaları yapılıyor” dedi. 

HUZUREVİNE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI 
Huzurevi Müdürü Adem Güngör, “Ani bir rahatsızlık geçiren olursa ambulans ve doktorla müdahalesini sağlayacağız. Hastaneye gidip tedavi olmasının ardından burada oluşturduğumuz karantina odalarında 14 gün gözetim altında kalacak ve izole olacak. Hastaneden ameliyat olan bir yaşlımız vardı. Kendisini hemen tedbir amaçlı karantina odasına aldık. Dışarıdan giriş-çıkışları yasakladık. Personelimiz aracılığıyla yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kurum içinde aktivite alanlarımız geniş. Resim, oyun gibi aktiviteleri sosyal mesafe kapsamında gerçekleştirmelerine izin veriyoruz. Diğer faaliyetlere sınırlama getirdik” diye konuştu. 


 
 

Huzurevine Giriş Çıkışlar Yasaklandı
Huzurevine Giriş Çıkışlar Yasaklandı
Huzurevine Giriş Çıkışlar Yasaklandı

Bakmadan Geçme