Huzurevinde Tam İzolasyon

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın aldığı önlemlerle SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi'nde de tam izolasyon gerçekleştiriliyor. Fethiye'deki ana bina ve ek bina olmak üzere 86 huzurevi sakini bu dönemde tüm personelle birlikte izole halde bulunurken huzurevine hiçbir ziyaretçi kabul edilmiyor. SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürü Adem Güngör 'Anneler günü ve bayramda da ziyaretçi, çiçek ve hediye kabul edilmeyecek. Görüntülü görüşme imkanı sağlanarak hasret giderilebilecek. Huzurevi çalışanları ve sakinlerine düzenli yapılan Koronavirüs testleri negatif çıktı. Tedbirlerimiz aralıksız devam edecek' dedi.

  • 1347
Huzurevinde Tam İzolasyon
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde alınan sıkı tedbirlerle Covid-19 vakasına rastlanmadı. Huzurevinde konaklayan 86 sakin, izole bir hayat yaşarken bahçede gezebiliyor, maske takıp sosyal mesafeyi koruyarak günlerini geçiriyor. Huzurevi çalışanları da başta Müdür Adem Güngör olmak üzere 14’er günlük izole sürecinde huzurevi sakinleriyle birlikte konaklıyorlar. Planlı, programlı şekilde haftalardır izole hayatın devam ettiği SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde alınan tedbirler sonucunda Covid-19 vakasına rastlanmadığı öğrenildi. Huzurevi sakinleri bu süreçte yakınlarıyla görüntülü olarak telefonla görüştürülürken ziyaretçi kabul edilmiyor. Anneler günü ve Ramazan Bayramı’nda da huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyecek. Huzurevleri, yaşlı ve engelli bakımevlerine görüntülü görüşme imkanı sağlayacak. Hediye ve çiçek gönderilmeyecek. Yemekler, yaşlılara odalarında tek kullanımlık tabaklarla verilirken personelin giriş çıkışlarında sağlık taramaları 14 günde bir PCR testi yapılıyor. 
TEDBİRLER EN ÜST SEVİYEDE
SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürü Adem Güngör “Türkiye’de vakalar görülmeye başladığı andan itibaren biz sıkı bir şekilde tedbirlerimizi, Huzurevi’ne giriş çıkışları, kontrollerimizi ve izolasyonumuzu, aynı zamanda hijyen konularındaki gereken tedbirleri aldık. Bunu o tarihten beri sıkı bir şekilde devam ettiriyoruz. Sonrasında 1 Nisan’dan itibaren de 14’er günlük vardiyalar şeklinde tamamen kendimizi kurumda çalışan personel ve yaşlılar olarak hiç dışarı çıkmamak koşuluyla sabit vardiya uygulamasına geçtik. Bugün itibariyle de ana hizmet binamız ve ek hizmet binamız dahil olmak üzere görev değişimi yaptık. Haziran ayı sonuna kadar bu uygulamaların, tedbirlerin devam edeceği yönünde öngörüler var. Tabii bunun nihai kararını bakanlığımız verecektir. Ama toplu yaşanan kurumlar ve risk grubunda hizmet verdiğimiz bir alan olması nedeniyle bu tedbirler hayati önem taşımaktadır. Mayıs ayı içerisinde hem Anneler Günü hem Ramazan Bayramı var. Tabi ki şu anlamda sevinçliyiz. Bu alınan tedbirler neticesinde huzurevimizde herhangi bir vakaya rastlanmadı. İnşallah da rastlanmaz. Çalışan personeli de göreve gelirken hepsine test yaptırarak göreve başlatıyoruz. Yaşlılarımıza da testler yapıldı. Anneler Günü’nde çiçek hediyesi, ziyaretler Bakanlığımızın talimatıyla olmayacak. Bu yıl artık uzaktan kutlayacağız, gönüller bir olsun diyeceğiz. Ramazan Bayramı için de aynı kısıtlamalar devam edecek. Ancak yaşlılarımızı yakınlarıyla görüntülü görüştürerek yardımcı oluyoruz. Ama alınan tedbirler gerçekten sonuç veriyor. Bunun da biz semeresini gördük. İnşallah Türkiye olarak bu pandemiyi atlatırız” diye konuştu.
HUZUREVİ SAKİNLERİNİ KAPSAMIYOR
SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürü Adem Güngör, Pazar günleri 65 yaş üstü için 4 saatliğine uygulanacak sokağa çıkma serbestliğinin huzurevinde geçerli olmadığını belirterek; “Bakanlığımız Pazar günü 4 saatliğine 65 yaş üstünün dışarı çıkabileceği konusunda bize de talimat gönderdi. Ancak bu uygulama, huzurevimizde kalan yaşlılarımızı kapsamıyor. Çünkü bu kadar yapılan izolasyon ve tedbirlerin riske atılabileceği yönünde görüş var. Zaten biz yaşlılarımızı sosyal mesafeleri de koruyarak yürüyüş ve sportif aktiviteleri yaptırıyoruz. Çevremiz, bahçemiz de bu anlamda müsait, biz bu fırsatları değerlendiriyoruz” dedi.
FETHİYE HUZUREVİNDE HUZURLUYUZ
Huzurevi sakinlerinden Aziz Terzioğlu “Günlerim çok güzel geçiyor, çok memnunuz. Koronavirüs tedbirlerine hepimiz uyuyoruz. Fethiye bugüne kadar çok iyi gitti, Fethiyeliler’in evde kalmasını dilerim” dedi.
İstanbullu 64 yaşındaki Dilek Saltık da “Covid-19’dan ben abimi kaybettim. Dışarıya kimse çıkmasın, buraya hastalık getirmesinler” diye konuştu.
Seydikemer Eşen’den 62 yaşındaki Ganime Koç da “Başka ülkelerin insanları odalarda ölüyor, Türkiye’nin insanlarına çok iyi bakılıyor. Müdürümüzü çok seviyoruz. Sosyal mesafemizi koruyoruz. 14 günlük süreç geçti, bir süre daha korunmamız lazım. Kimse evinden çıkmasın” şeklinde konuştu.
 

Huzurevinde Tam İzolasyon
Huzurevinde Tam İzolasyon
Huzurevinde Tam İzolasyon
Huzurevinde Tam İzolasyon
Huzurevinde Tam İzolasyon
Huzurevinde Tam İzolasyon

Bakmadan Geçme