HUZUREVİ'NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Huzurevleri Yönetmeliği gereğince Disiplin Kurulu'nda yer alacak üye için Fethiye Kaymakamlığı SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürlüğü ve ek binasında seçim yapıldı. Demokrasi şölenine dönüşen seçimde Huzurevi sakinleri oluşturulan sandık kurulu nezaretinde oylarını kullandılar.

  • 2918
HUZUREVİ'NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürlüğü bahçesinde maske ve sosyal mesafe kuralları dahilinde gerçekleştirilen Disiplin Kurulu seçimlerinde 3 aday yarıştı. Saip Şengel, Mustafa Türkmen ve Remzi Kökgöz bu görev için aday olurken; yaşlılar paravanın arkasında tercihlerini yaptılar. Sandık kurulu gözetiminde oylarını sandığa atan Huzurevi sakinleri, demokrasi şölenine ortaklık ettiler. Üye belirlemek için bu yıl ilk kez seçim yapıldığı belirtilirken, adaylar büyük heyecan yaşadı. Huzurevi sakinleri oy kullanabilmek için zaman zaman kuyrukta bekledi. Oyunu kullanan yaşlılar, imza atıp sonucu beklemeye başladı. Saatler süren oy verme işlemini Huzurevi Müdürü Fevzi Koyunoğlu da yakından izledi. Bazı yaşlılar tekerlekli sandalye ile oylarını kullandı. 

Sandık Kurulu başkanlığını Tuncay Aybars yaparken; Huzurevi personelleri Zeynep Pehlivan, Devrim Dere ile yaşlılar Perihan Bulat ile Selahattin Çetin Özdemir yardımcılıklarını yaptı. 91 yaşlıdan 66’sı oy kullanırken, 2 oy geçersiz çıktı. Disiplin Kurulu’na 33 oy alan Mustafa Türkmen seçilirken, Remzi Kökgöz 24, Saip Şengel de 7 oy aldı. 

3 ADAY YARIŞTI
Fethiye Kaymakamlığı SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürü Fevzi Koyunoğlu yaptığı açıklamada, “Buradaki etkinliğimiz Huzurevleri Yönetmeliği’ne göre Disiplin Kurulu oluşturmamız gerekiyor. Bu kurulda da bir yaşlı temsilcinin olması gerekiyor. 3 aday arasından Huzurevi sakinleri bir kişiyi seçecek. İlçe Seçim Kurulu’ndan 2 adet sandık istedik. Birisini buraya, diğerini de ek binaya koyduk. Paravanımız da var. Yaşlılarımız normal seçim havasında oy kullanıyorlar. Bu organizasyon sayesinde kendilerini çok değerli hissettiklerini ifade ettiler. 5 kişiden oluşan Sandık Kurulumuz var. Saip Şengel, Mustafa Türkmen ve Remzi Kökgöz bu görev için aday oldular” dedi. 

İSTEYENLER OY KULLANDI
Bu yıl kurulda yer alacak Huzurevi sakininin seçimle belirlendiğini vurgulayan Koyunoğlu, “Daha önceki yıllarda yapılan belirleme bu yıl ilk kez seçimle yapılıyor. Bu şekilde olması gerekiyordu. 91 yaşlımızdan isteyenler oy kullanabilecek. Herhangi bir zorunluluk yok. İsteyen oy kullanmayabiliyor. Seçilen yaşlımız bundan sonraki süreçte yaşlılarla ilgili olan disiplin süreçlerinde alınan kararlara ortak olacaklar” diye konuştu. 

ADAYLAR BÜYÜK HEYECAN YAŞADI 
Adaylardan Remzi Kökgöz açıklamasında, “Seçilirsem disiplin kurulunda görev alacağım. Bu seçimde 3 aday yarışıyoruz. Seçim öncesinde arkadaşlarımızdan oy istedim. Seçime katıldığım için heyecanlıyım” ifadelerini kullandı. 

HUZUREVİ'NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ
HUZUREVİ'NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ
HUZUREVİ'NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ
HUZUREVİ'NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ
HUZUREVİ'NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ
HUZUREVİ'NDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Bakmadan Geçme