• Haberler
  • Ekonomi
  • HSBC dolar tahmininde ani değişiklik! Rakamı duyan şaşırdı

HSBC dolar tahmininde ani değişiklik! Rakamı duyan şaşırdı

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükselişe geçen dolar\TL 32 lira bandını aşmış durumda. Yılsonunda doların ne kadar olacağı merak konusu olurken dünyanın önde gelen bankalarından olan HSBC dolar kurunu alelacele değiştirdi. Dolar borcu olanlar dikkat! Rakamı duyanların eli ayağı titredi. Yılsonu dolar o rakamı görecek. İşte HSBC'nin yılsonu dolar tahmini...

  • 481
HSBC dolar tahmininde ani değişiklik! Rakamı duyan şaşırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye ekonomik krizle boğuşmaya devam ediyor. Özellikle döviz kurunda sert dalgalanmalar devam ederken güncel dolar kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar 'Dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırırken dünyaca ünlü banka HSBC dolar kurunu alelacele değiştirdi! Rakamı duyanların eli ayağı titredi. Dolar borcu olanlar bu rakamı görünce döviz bürosuna akın edecek.

DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Mayıs ayına yönelik piyasa katılımcıları anketinde, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi 41.80 lira olarak belirtilmişti. Küresel bankalar da Türkiye beklentilerini açıklamaya başladı. HSBC stratejistleri ise13 Mayıs tarihli duyurularında dolar/TL yılsonu tahminlerini açıkladı.

RAKAMI DUYAN DÖVİZ BÜROSUNA KOŞACAK
HSBC, TCMB'nin enflasyon tahminini ve son enflasyon beklenti anketini baz alarak tahminlerini revize etti. HSBC dolar/TL'nin yılsonuna kadar yukarı yönlü, ancak yavaş ve sınırlı bir hareket göstereceğini öngördü ve yıl sonu tahminini korudu. Banka dolar/TL'de yıl öngörüsünü 37-40 lira aralığında tuttu.

2 HAZİRAN 2024 DOLAR NE KADAR OLDU?
Dolar alış fiyatı: 32,2295 TL
Dolar satış fiyatı: 32,2363 TL
EURO NE KADAR, KAÇ TL?
Euro alış fiyatı: 34,9474TL
Euro satış fiyatı: 34,9606TL

Bakmadan Geçme