'Hortum Bizi Vurmasın' duası

Seydikemer'in Karadere Mahallesi sakinleri, 'Hortum Vurmasın Duası'na çıktı. Her sene gerçekleştirilen duada şükür yemekleri yenildi.

  • 1749
'Hortum Bizi Vurmasın' duası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

    Seydikemer’de 18 yıl önce yaşanan hortum, mahalle sakinlerinin yüzlerce dönüm serasını yıkıp geçerken, bazı vatandaşların yaralanmasına neden olmuştu. Vatandaşların hafızasından silinmeyen hortum felaketine karşı bölge halkı her sene olduğu gibi bu sene de 'Hortum Vurmasın Duası'nda bulundu. Oldukça büyük maddi ve manevi hasara yol açan hortuma karşı ''Hortum bizi vurmasın'' duasını geleneksel olarak her yıl hortumun vurduğu günde yapan Karadere Mahallesi sakinleri,yine hortumun çıktığı plajda dualı yemek düzenledi.
Karadere ve Kumluova Mahallesi sakinlerinin yanı sıra Seydikemer ilçesinden binlerce vatandaşın katıldığı ''Hortum bizi vurmasın'' dualı yemeğine, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ve vatandaşlar katıldı.  Kazanlarda pişirilen yemekler duaya katılan vatandaşlara ikram edildi. 
Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz, ''Bundan 18 yıl önce yaşanan son hortum, mahallemizde büyük hasara yol açmıştı. Denizden gelen hortum, Karadere Plajı'ndan mahalleye ulaşarak seralarımızı yerle bir etmişti. Maddi ve manevi büyük zarar çekmiştik. Ertesi yıl, amcam Mehmet Otgöz, yine bu sahilde hortum ve afete karşı yemekli dua düzenlemişti. O yıllarda burada Belediye Başkanıydım. Ondan sonra her yıl daha fazla katılımla ''hortum bizi vurmasın'' dualı yemekler düzenliyoruz. Bunu geleneksel hale getirdik. O yıldan bu yana sakin kışlar geçirmekteyiz'' diye konuştu.     

Bakmadan Geçme